Rybí koláčky s krabem a pikantní salsa z avokáda
Maso z kraba můžeme nahradit krevetami.

Suroviny
Ryba a brambory
-
Treska 250 g
-
Mléko 250 ml
-
Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 500 g
Koláčky
-
Maso z kraba, vařené 250 g
-
Citrónová kůra 20 g
-
Citrónová šťáva 30 ml
-
Petržel hladkolistá, nasekaná 60 g
-
Cibule, jemně krájená 100 g
-
Limetová štáva 30 ml
-
Máta, jemně krájená 10 g
-
Vejce, rozšlehaná 50 g
-
Chilli pasta 10 g
Servírování
Příprava
-
Ryba a brambory
Předehřejeme konvektomat na 180 °C. Brambory uvaříme v horké osolené vodě do měkka. Tresku vložíme na pánev a zalijeme mlékem, přivedeme k varu a mírně táhneme 5 minut. Scedíme a mléko z ryby použijeme do bramborové kaše. Rybu necháme vychladnout. Z uvařených brambor a z mléka od ryby připravíme hladkou kaši. -
Koláčky
Tresku zamícháme do kaše spolu s majonézou Hellmann’s, chilli pastou, vařeným krabím masem, jemně nakrájenou cibulkou, limetkou, citronem, mátou, rozšlehaným vejcem a petrželkou. Pomocí pomoučněných rukou tvarujte koláčky, před smažením je nechte zatuhnout v lednici. Koláčky smažíme v rozpáleném oleji na střední teplotu 2–3 minuty z každé strany. Poté koláčky umístíme na GN plech a dáme dopéct na 8–10 minut do zlatohnědé barvy. -
Salsa
Avokádo nakrájíme na jemné kostičky, přidáme jarní cibulku, červené chilli papričky a nakrájená rajčata. Ochutíme limetovou šťávou a nakonec přidáme čerstvě nasekaný koriandr. -
Servírování
Podáváme s Hellmann’s Česnekovou omáčkou.