Menu

Suroviny

+

Salát

  • Čekanka čerstvá 1.5 kg
  • Olej 100.0 ml
  • Jablečný ocet 70.0 ml
  • Mořská sůl
  • Černý pepř
  • Ocet
  • Rukola 500.0 g
  • Hruška 800.0 g
  • Zelený chřest 300.0 g
  • Sýr s plísní 200.0 g
  • Vlašské ořechy 100.0 g
  • Mrkev, čerstvá

Servírování


Pokud je čekanka velmi hořká, vložte ji do vody s ledem a přendejte ji do lednice na 4 hodiny – hořkost nebude tak silná.

...

Příprava

  1. Salát

    • Čekanku překrojte na polovinu, potřete olejem, ochuťte solí a pepřem, ogrilujte z obou stran.
    • Pokropte octem a přendejte do nádoby na vychlazení.
    • Na talíř položte opláchnutou rukolu, navrch položte ogrilovanou čekanku, nakrájenou hrušku, blanšírovaný chřest, sýr s plísní a ořechy. Ozdobte tenkými plátky mrkve.
  2. Servírování

    • Těsně před podáním polijte salát dresinkem
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu