+

Salát

  • Rajčata 1.5 kg
  • Okurky salátové 700 g
  • Cibule červená 100 g
  • Kapary 80 g
  • Ančovičky, syrové 5 kus

Salátová zálivka

Podávání

  • Pečivo (ciabatta)
  • Máta
  1. Salát

    • Rajčata spařte, odstraňte slupku a nakrájejte na velké kousky. Vložte do misky.
    • Okurky oloupejte, rozkrojte na polovinu, odstraňte semínka, nakrájejte na plátky a dochuťte solí. Rozložte na síto, aby mohla tekutina odtéci, odložte na 30 minut a potom přidejte k rajčatům.
    • Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, nakrájené filety z ančoviček a kapary.
  2. Salátová zálivka

    • Řeckou salátovou zálivku promíchejte s rajčatovou šťávou, bazalkovou Primerbou a vinným octem.
    • Přidejte olivový olej tak, aby vznikla konzistence emulze.
  3. Podávání

    • Z pečiva připravte krutony - kostky cca 1-2 cm.
    • Před servírováním salát promíchejte s drobně pokrájenými listky máty a krutony.
+