+

Cibule

  • Červená cibule, na kolečka 300 g
  • Lák z nakládaných okurek podle potřeby

Salát

  • Jablka, bez jadřince a na plátky 2500 g
  • Mizuna salát (nebo rukola) 150 g
  • Lístky z červené řepy 50 g
  • Pažitka, pokrájená 10 g
  • Bílý chléb, krutony nebo plátky 100 g
  • Arašídy, na sucho pražené 150 g

Servírování

  1. Cibule

    Lák z okurek přiveďte k varu, přidejte pokrájenou cibuli a odstavte. Zchladlou cibuli i s nálevem vložte do plastového sáčku a zavakuujte. Nechte marinovat alespoň 2 hodiny.
  2. Salát

    Plátky jablek položte na gril a krátce ogrilujte. Chléb opečte do křupava, stejně tak plátky slaniny.
  3. Servírování

    Na talíř střídavě pokládejte lístky salátu, grilovaná jablka, cibuli, lístky řepy. Posypte nakrájenou pažitkou, opraženými oříšky a hoblinami parmazánu. Podávejte s opečenými krutony a medovo-hořčicovým dresinkem.