Salát s křupavou kachnou, jarní cibuli a sezamo-sojovým drezinkem
Kachna je jedna z nejpopulárnějších ingrediencí asijské kuchyně.

Suroviny
Maso
-
Kachní prsa 2 g
-
Zázvor 50 g
-
Badyán 4 g
Salát
-
Ledový salát 250 g
-
Salátová okurka 300 g
-
Cibule, jarní 400 g
-
Mrkev, čerstvá 300 g
-
Cukrový hrášek 200 g
-
Sojové klíčky, zralá semena, naklíčená 80 g
-
Koriandr listy, čerstvý 5 g
Drezink
-
Černý a bílý sezam - na sucho pražený
-
Rýžový ocet 60 ml
-
Olej 60 ml
-
Pomerancový džus 30 ml
-
Med - dle uvážení
Příprava
-
Maso
- Kachní maso, sójovou omáčku, zázvor a badyán dáme do pánve, přidáme vodu a vaříme doměkka (cca 1 hodinu).
- Konvektomat předehřejeme na 200 °C, maso potřeme omáčkou Pang Gang a pečeme tak, aby kůže byla křupavá.
- Vychlazené maso (v případě stehen vykostíme) a natrháme nebo nakrájíme na tenké nudle.
-
Salát
- Salát promícháme se všemi dalšími ingrediencemi, navrch položíme maso a pokapeme drezinkem. Část drezinku můžeme podávat v misce.
-
Drezink
- Smíchejte všechny ingredience dohromady.
-
Podávání
- Salát promícháme se všemi dalšími ingrediencemi, navrch položíme maso a pokapeme drezinkem. Část drezinku můžeme podávat v misce.
- Nakonec lehce posypeme sezamem.