Menu

Suroviny

+

Játra:

  • Krůtí játra 1000.0 g
  • Sůl a pepř na dochucení

Salát:

  • Jahody 600.0 g
  • Meloun 1143.0 g
  • Borůvky čerstvé 200.0 g
  • Směs salátů 200.0 g

Jahodová vinaigrette:

Servírování:

  • Křupavý plátek slaniny
  • Prášek z červené řepy
  • Nadrobno drcená slanina

Delikátní recept na grilovaná krůtí játra s jahodovou zálivkou vinaigrette, který si vaši hosté určitě zamilují. Krůtí játra můžete dle potřeby nahradit také drůbeží nebo telecí játry.

...

Příprava

  1. Játra:

    • Krůtí játra ugrilujte a dochuťte solí a pepřem.
    • Následně je nakrájejte na menší kousky a odložte na teplé místo.
    Tip šéfkuchaře:Aby byla játra mimořádně chutná, marinujte je v mléku a vašem oblíbeném koření po dobu alespoň 2 hodin.
  2. Salát:

    • Ovoce oloupejte a odpeckujte. Poté ho nakrájejte na požadovaný tvar vhodný pro servírování na salátové směsi.
    • Zeleninu opláchněte a osušte.
  3. Jahodová vinaigrette:

    • Zálivku smíchejte s octem, jahodovým sirupem, vodou a medem. Všechno spolu vymíchejte a tři minuty nechte odstát. Pak přidejte olivový olej a znovu řádně promíchejte.
    • Směs přeceďte přes jemné síto. Pokud je dresink příliš hustý, přidejte vodu.
  4. Servírování:

    ● Salát, ovoce a teplé játrové kousky naaranžujte na talíř.
    ● Vše pokropte připravenou vinaigrette.
    ● Dozdobte křupavým slaninovým plátkem, práškem z červené řepy a nadrobno drcenou slaninou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu