Sladkokyselé kuře s ananasem a bambusem
Sladkokyselá kombinace chutí je jednou z nejpopulárnějších a to zejména v asijské kuchyni. Pokud zkaramelizujete cukr s kořením, bude omáčka aromatičtější.

Suroviny
Maso
-
Kuřecí prsa 1.5 kg
-
Perlivá voda 500 ml
-
Hladká mouka 350 g
-
Škrob 80 g
Omáčka
-
Olej na smažení
-
Paprika, zelená 60 g
-
Ananas, čerstvý (á 1600 g) 250 g
-
Cukr 45 g
-
Rýžový ocet 15 ml
-
Bambus 40 g
-
Mrkev, čerstvá 60 g
-
Cibule 40 g
-
Voda 650 ml
Podávání
-
Cibule, jarní 20 g
Příprava
-
Maso
- Maso nakrájené na větší kostky obalíme ve škrobu a poté namočíme do těstíčka vytvořeného smícháním vody, prášku do pečiva a mouky.
- Obalené kostky usmažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
-
Omáčka
- Omáčku vytvoříme spojením kečupu, rýžového vína, sójové omáčky, omáčky Sunshine, vody a cukru, vše přivedeme k varu a zahustíme škrobem.
- Do omáčky vmícháme opečenou zeleninu s ananasem a bambusem.
-
Podávání
- Při výdeji promícháme s osmaženým masem a posypeme nasekanou jarní cibulkou.