Smažené nudle Bami Goreng s kuřetem a krevetami
Anglický výraz Stir-fry je název metody rychlého a krátkého smažení při vysoké teplotě, nejlépe ve wokpánvi. Na přípravu tohoto pokrmu můžete použít libovolné ingredience. Tajemství spočívá ve vhodné spojovací omáčce.

Suroviny
Nudle
-
Nudle Chow Mein 500 g
Kuře
-
Kuřecí prsa 600 g
-
Sójová omáčka 40 ml
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 3 g
-
Sezamový olej 20 ml
Krevety
-
Krevety 16/20, očištěné 600 ml
-
Olej 30 ml
Omeleta
-
Vejce 5 kus
-
Olej na pečení
Zelenina
-
Olej 30 ml
-
Šalotka, měsíčky 80 g
-
Česnek, nakrájený na plátky 4 stroužky
-
Mrkev, nakrájená na špalíčky 250 g
-
Řapíkatý celer, nakrájený na špalíčky 200 g
-
Cukrový hrášek 200 g
-
Cuketa, nakrájená na špalíčky 250 g
-
Zázvor, čerstvý, julienne 40 g
-
Kurkuma 2 g
-
Fazolové klíčky 50 g
Servírování
-
Jarní cibulka, proužky 50 g
-
Arašídy, orestované dozlatova 50 g
Příprava
-
Nudle
- Nudle vařte 3 minuty a sceďte.
-
Kuře
- Nakrájejte kuřecí prsa, marinujte je v sójové omáčce a barevném pepři. Nechejte 1 hodinu odpočinout.
- Zprudka opečte na sezamovém oleji.
-
Krevety
- Krevety opražte na oleji.
-
Omeleta
- Upečte omeletu z 5 vajec a nakrájejte na kousky.
-
Zelenina
- Na oleji nechejte zesklovatět šalotku s česnekem, následně přidejte mrkev, celer, hrášek, cuketu a zázvor.
- Chvíli prudce pečte, přidejte nudle a ostatní ingredience.
- Vše promíchejte.
-
Servírování
- Smažené nudle servírujte posypané jarní cibulkou a arašídy.