Smažené těstoviny Bami Goreng
Bami Goreng je tradiční indonéské jídlo. Obvykle se připravuje s kuřecího masa, nudlí a křupavé zeleniny. Jednoduché a chutné.

Suroviny
Maso a těstoviny
-
Krevety loupané 450 g
-
Kuřecí prsa 450 g
-
Tenké vaječné těstoviny 600 g
-
Olej 25 ml
Zelenina
-
Zelí, čínské 240 g
-
Paprika, červená 270 g
-
Cibule 120 g
-
Rajčata 300 g
-
Fazolové klíčky 150 g
-
Vejce čerstvá 2 kus
-
Sůl 15 g
-
Jarní cibulka - k ozdobení
-
Šalotka - k ozdobení
-
Tofu 240 g
Příprava
-
Maso a těstoviny
- Krevety a kuřecí prsa očistěte. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky.
- Těstoviny uvařte.
- Krevety a kuřecí nudličky zprudka osmažte na pánvi wok, poté přendejte stranou a ponechejte v teple.
-
Zelenina
- Zeleninu očistěte a nakrájejte: Pak Choi/čínské zelí, papriku a cibuli na proužky, rajčata na kostky.
- Na pánvi wok orestujte zeleninu, fazolové klíčky, tofu, vyklepnuté vejce a těstoviny.
- Přidejte omáčku Sunshine Chili a sůl dle chuti.
- Orestovanou zeleninu promíchejte s krevetami a kuřecím masem.
- Hotový pokrm ozdobte jarní cibulkou a osmaženou šalotkou.