Smažený kapr v ořechové strouhance s bramborový salátem
Moderní způsob přípravy bramborového salátu za pomomcí vakuuového vaření a zajímavé kombinace surovin.

Suroviny
Kapr se salátem
-
Filet z kapra 1.5 kg
-
Panko strouhanka 300 g
-
Vejce 4 kus
-
Hladká mouka 100 g
-
Vlašské ořechy 150 g
-
Olej, řepkový 400 ml
-
Limetka 2 kus
-
Malé brambory 2 kg
-
Slanina 200 g
-
Strouhanka 300 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 125 ml
-
Mořská sůl
-
Černý pepř
Příprava
-
Kapr se salátem
- Filety z kapra potřeme Knorr Essence Rybím bujónem a potom porce ryb obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance Panko smíchané smletými vlašskými ořechy.
- Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Oloupané brambory vložíme do vakuového sáčku, odsajeme vzduch a vaříme ve vodní lázni, nebo v konvektomatu na 85 °C. Brambory osušíme a necháme zchladnout.
- Slaninu opečeme dokřupava a rozlámeme na drobné kousky.
- Strouhanku opečeme na výpeku ze slaniny a smícháme s rozlámanými kousky slaniny.
- Rama Cremefi ne Fraiche 24 % a majonézu Hellmann’s smícháme s Primerba Opečená cibule a ochutíme.
- Uvařené brambory nakrájíme na silnější kolečka, které můžeme opéct.
-
Podávání
- Část talíře posypeme opečenou strouhankou se slaninou.
- Položíme opečené kousky kapra.
- Přidáme brambory a doplníme studenou ochucenou cibulovou majonézou.