Straciatella - Polévka s vaječnou zavářkou
Do polévky můžete přidat oblíbené bylinky a parmazán.

Suroviny
Příprava polévky
-
Voda 2.5 l
-
Vejce 10 kus
-
Parmezán 100 g
-
Muškátový oříšek
-
Sůl, pepř černý
Podávání
-
Pečivo
-
Petrželová nať 40 g
Příprava
-
Příprava polévky
- Vejce rozklepněte do misky, přidejte trochu muškátového oříšku a soli dle chuti, důkladně promíchejte.
- Do horké vody přidejte kuřecí bujón a uveďte do varu.
- Do mírně vařícího vývaru nalévejte vaječnou hmotu a pomalu míchejte lopatkou, odstavte z ohně.
-
Podávání
- Polévku případně ještě dochuťte solí a pepřem a nahrubo nasekanou petrželovou natí.
- Podávejte posypanou nastrouhaným parmezánem.
- Možno podávat s pečivem.
- V některých regionech přidávají do polévky i špenátové listy.