Studená polévka ze zeleného hrášku
Polévka se podává vychlazená a tak je ideální volbou polévky v horkých letních dnech.

Suroviny
Postup
-
Jarní cibule, svazek 1 kus
-
Zelený hrášek 1200 g
-
Podmáslí 300 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150 ml
-
Olej, olivový 60 ml
-
Lístky máty 15 kus
Podávání
-
Křupavá tyčinka 20 kus
-
Jedlé květy
-
Zelený hrášek
Příprava
-
Postup
-
Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme pouze zelené části z jarní cibulky a vaříme 30 sekund, poté vyjmeme do studené vody s ledem. Do stejné vody přidáme hrášek a vaříme 3–4 minuty. Poté přendáme do studené vody s ledem, vyjmeme a osušíme.
-
Přendáme do blendru nebo mixéru a mixujeme zelenou část z jarní cibulky spolu s hráškem, olivovým olejem, mátovými lístky, podmáslím, krémem na šlehání a se 6ti šálky vody do hladka. Případně propasírujeme nebo přecedíme.
-
Dochutíme zeleninovým bujónem a osolíme. Necháme vychladnout a vložíme do lednice.
-
-
Podávání
-
Polévku podáváme vychlazenou společně s křupavými tyčinkami, hráškem a jedlými květy.
-