Studená polévka ze zeleného hrášku v party stylu

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Jarní cibulka, svazek (pouze zelená část) 1 ks
-
Zelený hrášek 1200 g
-
Podmáslí 300 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150 ml
-
Olivový olej 60 ml
-
Lístky máty 15 ks
-
Voda
-
Výhonky zeleného hrášku
-
Sekaný vaječný bílek
Příprava
-
P ř í p r ava:
Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme zelené části z jarní cibulky a vaříme 30 sekund, poté vyjmeme a vložíme do studené vody s ledem. Do vařící vody přidáme hrášek a vaříme 3–4 minuty. Poté stejně přendáme do studené vody s ledem. Zeleninu vyjmeme a osušíme. Přendáme do thermomixu a mixujeme zelenou část z jarní cibulky spolu s hráškem, olivovým olejem, mátovými lístky, podmáslím, rostlinným krémem na šlehání a s trochou vody do hladka. Případně propasírujeme, nebo přecedíme. Dochutíme zeleninovým bujónem a osolíme. Vložíme do lednice a necháme vychladnout. Polévku podáváme v malých porcích vychlazenou a nazdobenou například nasekaným vaječným bílkem, výhonky hrášku a modrým jedlým květem.