Topinamburový krem

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Topinambur 1200 g
-
Tymián 3 snítky
-
Máslo 100 g
-
Brambory 200 g
-
Šalotka 200 g
-
Voda 2000 ml
-
Vejce 10 ks
-
Sůl
-
Pepř
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500 ml
-
Julienne ze zeleného jablka
-
Křen strouhaný
-
Hrubozrnná hořčice
-
Kerblík
-
Křehký chléb se semínky
Příprava
-
P ř í p r ava:
Očištěný topinambur pokrájíme na menší kousky a na másle společně se šalotkou a čerstvým tymiánem zpěníme na másle. Zalijeme vývarem připraveným ze zeleninového fondu a přivedeme k varu. Potom přidáme brambory a společně vaříme do měkka. Přidáme rostlinný krém 15%. Podle chuti dosolíme a opepříme. Vše s čerstvým máslem rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník. Vejce vaříme 1 hodinu ve vodní lázni na 62,5 °C. Poté vyklepneme ze skořápky. Polévku podáváme s pošírovaným vejcem. Doplníme o nudličky jablka, křenu, hořčici a plátek chleba. Zakápneme olejem.