+

P ř í p r ava:

  • Topinambur 1200.0 g
  • Tymián 3.0 snítky
  • Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l 30.0 g
  • Máslo 100.0 g
  • Brambory 200.0 g
  • Šalotka 200.0 g
  • Voda 2000.0 ml
  • Vejce 10.0 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500.0 ml
  • Julienne ze zeleného jablka
  • Křen strouhaný
  • Hrubozrnná hořčice
  • Kerblík
  • Křehký chléb se semínky
  1. P ř í p r ava:

    Očištěný topinambur pokrájíme na menší kousky a na másle společně se šalotkou a čerstvým tymiánem zpěníme na másle. Zalijeme vývarem připraveným ze zeleninového fondu a přivedeme k varu. Potom přidáme brambory a společně vaříme do měkka. Přidáme rostlinný krém 15%. Podle chuti dosolíme a opepříme. Vše s čerstvým máslem rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník. Vejce vaříme 1 hodinu ve vodní lázni na 62,5 °C. Poté vyklepneme ze skořápky. Polévku podáváme s pošírovaným vejcem. Doplníme o nudličky jablka, křenu, hořčici a plátek chleba. Zakápneme olejem.