Uhlířina

Suroviny
Ingredience
-
Brambory Vařené 2000 g
-
Cibule žlutá 200 g
-
Jarní Cibule 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 100 ml
-
Sůl 10 g
-
Kmín 2 g
Zelný salát s jablky
-
Zelí Hlávkové Bílé 2000 g
-
Řepkový olej 100 ml
-
Jablka 200 g
Příprava
-
Ingredience
Základem jsou vařené brambory nakrájené na centimetrové plátky. Moučné nočky opečeme na tuku spolu skmínem, přidáme vtroubě opečené brambory a promícháme snakrájenou orestovanou cibulí a se zelenou částí jarní cibule. Dochutíme solí a cibulovou pastou. Podáváme se zelným salátem a opečenou cibulí. -
Zelný salát s jablky
Očištěné hlávky zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu, nakrájíme na jemné nudličky, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté zelí promícháme se zálivkou, jemně pomačkáme, aby pustilo šťávu a necháme proležet. Kodleženému zelí přidáme olej a promícháme spolu snudličkami nakrájených jabłek.