1. Maso

    • Med, koriandrová semena a badyán svařte na mírném ohni na polovinu. Kachní prsa potřete po obou stranách kuřecí esencí. Pokapejte olivovým olejem a maso důkladně promněte.
    • Přidejte snítky tymiánu a nechte v chladu asi 10 minut marinovat.
    • Prsa pečte na grilovací pánvi nebo GN grilovací desce stranou kůže dolů při středním teple, průběžně otáčejte, případně odlévejte tuk.
    • Prsa naglazujte poslední minuty ochuceným redukovaným medem, aby se vám medová glazura nespálila.
  2. Omáčka

    • Na polovině másla zesklovatíme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme směs pro bílou omáčku a připravíme si tak podle návodu základní bešamelovou omáčku, kterou zjemníme rostlinným krémem, zbylým máslem a ochutíme nastrouhaným křenem a jemně cukrem.
    • Nakonec rozmixujeme do hladka a přecedíme.
  3. Příloha

    • Květákové růžičky krátce povaříme ve vodě, zchladíme a překrojíme na půlky. Ochutíme směsí Aroma mix a opečeme na tuku.
    • Oloupané brambory nakrájíme na větší pravidelné kostky a uvaříme doměkka. Zchladíme, ochutíme směsí Aroma mix a opečeme na tuku do zlatova.
  4. Podávání

    • Na talíř nalijeme křenovou omáčku, položíme opečené kousky květáku a brambor, přiložíme za sebou poskládané plátky nafilírovaných kachních prsou a posypeme nasekanou pažitkou.
  5. Tip

    • Prsa si můžeme sami vyudit tak, že maso naložíme do směsi soli, cukru a bylinek na 24 hodin, poté osušíme a udíme při 90 °C asi 25 minut.
+