Menu

Suroviny

+

Fazolový burger

  • Vejce 2.0 kus
  • Červené fazole (scezené vařené) 1.0 kg
  • Paprika, červená 400.0 g
  • Cibule červená 100.0 g
  • Česnek stroužky 4.0 kus
  • Římský kmín
  • Sůl a pepř
  • Strouhanka 20.0 g
  • Olej na smažení

Citronově-bylinková omáčka

  • Citrón 1.0 kus
  • Hellmann's Decorative majonéza 3l 300.0 g
  • Čerstvý koriandr

Podávání

  • Rajčata 400.0 g
  • Chipsy nachos 200.0 g
  • Bylinky
  • Žemle na hamburger 10.0 kus

Výborná bezmasá alternativa oblíbených burgrů. Vyzkoušejte místo masa použít červené fazole nebo cizrnu ochucené koriandrem, římským kmínem a česnekem.

...

Příprava

  1. Fazolový burger

    • Okapané fazole umixujte, snažte se, aby nezůstaly kousky fazolí.
    • Přidejte vejce, červenou cibuli a papriky nakrájené na drobné kostičky
    • Ochuťte česnekem, římským kmínem, solí a pepřem.
    • Na konec přidejte strouhanku, vše pečlivě promíchejte.
    • Utvořte 10 stejných burgerů a osmažte je.
  2. Citronově-bylinková omáčka

    • Ostrouhejte kůru zumytého citronu a vymačkejte šťávu.
    • Majonézu promíchejte scitronovou kůrou, přidejte pokrájený koriandr a několik kapek šťávy zcitronu tak, aby omáčka nebyla příliš řídká.
  3. Podávání

    • Žemle opečte.
    • Položte na půlku žemle teplý burger zfazolí, plátky rajčat, pomažte omáčkou a přikryjte druhou půlkou žemle.
    • Podávejte schipsy nachos, kouskem citronu a bylinami.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu