+

Vývar/líčka

Omáčka velouté

  • Máslo 50 g
  • Pšeničná mouka hladká 50 g
  • Vývar z vaření líček 500 ml
  • Smetana 30% 100 ml
  • Sůl podle chuti

Fazolové boby

  1. Vývar/líčka

    • Z uvedených ingrediencí udělejte vývar a uvařte v něm líčka.
  2. Omáčka velouté

    • Z másla a mouky udělejte světlou jíšku, rozmíchejte ji s vývarem z vaření líček a vařte cca 2 minuty.
    • Následně přidejte smetanu, promíchejte a dochuťte.
  3. Fazolové boby

    • Do rozpuštěného másla přidejte boby, mátu a esenci zeleninového bujónu. Ohřejte aodstavte.
  4. Servírování

    • Těstovinové uzlíčky uvařte v osolené vodě, položte na talíř spolu s líčky přelitými omáčkou, ochucenými boby, nakládanou cibulí a hráškovými klíčky.
+