1. Roláda

    • Vepřové maso seřízneme na plát, který pod folií ještě rozklepeme. Okořeníme a potřeme plnotučnou hořčicí.
    • Na plochu masa rozložíme tence na kolečka nakrájený chorizo salám, další vrstvu utvoříme ze spařených kapustových listů a ke kraji položíme řadu vařených vajec kladených vedle sebe. Naplněný plát zavineme do rolády a zpevníme motouzem.
    • Připravenou roládu potřeme celozrnnou hořčicí s míchanou s medem, vložíme do nízkoteplotní trouby na rošt podložený GN nádobou, přikryjeme alobalem a pečeme při 75 °C 12 hodin.
  2. Šťáva

    • Zachycený výpek z rolády doplníme vodou na požadované množství, přidáme směs na vepřovou šťávu a za promíchání přivedeme k varu.
    • Podle libosti můžeme ochutit hořčicí a medem.
  3. Rýže

    • Propláchnutou rýži zesklovatíme na tuku, zalijeme vodou v poměru (1:1,5), přidáme sůl a bylinky, za míchání přivedeme k varu, poté přiklopíme poklicí a necháme za mírného tepla rýži dodusit do měkka.
  4. Pastyňák

    • Neoloupaný, ale dobře odrhnutý pastyňák opečeme na tuku do barvy, přidáme další tuk tak, aby byl zcela zakrytý a pod pokličkou z pečícího papíru necháme zeleninu konfitovat (na pánvi za mírného probublávání nebo v konvektomatu při 98 °C) doměkka.
    • Poté zeleninu vyndáme a je připravena k servírování.
  5. Podávání

    • Roládu zbavíme motouzu a nakrájíme na porce, které klademe na talíře, kde máme položenou rýži a napůlený pastyňák.
    • Maso podléváme šťávou, případně jídlo doplníme bylinkou.
+