Vepřové žebírko sous-vide s liškami a cherry rajčaty v lovecké omáčce
Takto připravené maso se hodí i do studeného bufetu. Můžete vykrojit tzv. kapsu a naplnit oblíbenou nádivkou nebo pomazat majonézou a obalit v oblíbených doplňcích (bylinky, ořechy).

Suroviny
Maso
-
Vepřová pečeně bez kosti 1.3 kg
-
Sůl kamenná 65 g
-
Cukr 40 g
-
Voda 2.5 l
Lovecká omáčka
-
Olej 40 ml
-
Šalotka 80 g
-
Lišky čerstvé 130 g
-
Víno, bílé 300 ml
-
Tymián 5 g
-
Rajčata, koktejlová 180 g
-
Máslo
Podávání
-
Voda 1 l
Příprava
-
Maso
- Vepřovou pečeni vcelku očistěte z blan a vložte do slaného nálevu na 12 hodin.
- Potom maso těsně zaviňte do potravinové fólie a vložte do konvektomatu nastaveného na program vaření v páře o teplotě 67 ⁰C na 2 hodiny.
- Pečeni podávejte s loveckou omáčkou a bramborovou kaší.
-
Lovecká omáčka
- Na oleji opečte šalotku nakrájenou na kostičky a očištěné lišky, podlijte vínem a chvíli nechte odpařit. Zalijte masovou omáčkou a chvíli vařte. Přidejte tymián a rajčata.
- Omáčku zahustěte zašlehaným studeným máslem.
-
Podávání
Podávejte s bramborovou kaší.