Menu

Suroviny

+

Polévka


Zeleninovou polévku můžete dochutit přidáním trochu bazalky.

...

Příprava

  1. Polévka

    • Nejdřive si připravíme zeleninu. Vyloupeme hrášek, a pokud jsou dost zralé, tak i fazole fava. Jsou-li mladé, pouze luskům odřízneme stopku a špičku a jemně je pokrájíme.
    • U řapíků celeru nahoře pomoci nože uchopíme tuhá vlákna v žebrovaní a tahem je odloupneme, pak nakrájíme na platky.
    • Cuketu krájíme i se slupkou – velmi malé plody na plátky, větší na kostky.Řapíky mangoldu pokrajíme na menší kousky, listy na většií Baby špenát můžeme do polévky vložit rovnou (větši listy prodávané na vahu zbavte tuhých stonků, omyjte a nakrájejte nahrubo).
    • V hrnci na oleji osmahneme cibuli i česnek asi3 - 5minut doměkka. Vložte kostičky brambor, pokrájenou mrkev, celerové řapíky, kapustu a pórek a opekejte dalši 3 minuty, až zelenina začne krásně vonět. Přidáme mangold, špenát, pokrajenou cuketu, fazolky, fazole fava a petrželku.
    • Vše zalijeme asi 2,5 l horké vody, přidáme zeleninovy fond a promícháme. Zatím nesolíme, protože připadný vývar je slaný.
    • Počkame, až se chutě rozvinou. Polévku zvolna vaříme 10 min. Do polévky přidáme těstoviny. Vařime dalšich asi 10 min. (zelenina a těstoviny by měly změknout)
  2. Podávání

    • Pokapemen na talíři olivovým olejem a případně posypeme parrmezánem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu