Grilování a barbecue
Ještě šťavnatější masa a vychytanější jídla z grilu
-
Grilování nebo Barbecue. Jaký je rozdíl?
Vše o grilování a barbecue na jednom místěV obou případech jde o techniku přípravy jídla nad otevřeným ohněm. Ale každá z nich se využívá k přípravě jiných druhů jídel a každá z nich má jiné výsledky.
-
Tipy a triky pro grilování
Vše o grilování a barbecue na jednom místěGrilování je umění, ve kterém je důležitý každý detail. Níže najdete tipy a triky od našich kuchařů, díky kterým pro vás bude grilování snadnější a zábavnější.
-
Lehké grilování: vegetariánská edice
Vše o grilování a barbecue na jednom místěMáte zájem o zdravá a barevná jídla, jejichž vůně okouzlí vaše hosty? Žádný problém. Zde najdete několik rad, jak grilovat zeleninu a podávat saláty, které perfektně uspokojí vaše zákazníky, kteří mají chuť na lehčí grilovací menu.
-
Gril - klasika versus současnost
Vše o grilování a barbecue na jednom místěPočátky grilování je možné postavit na rčení „není kouře bez ohně“ – a to je pravda. Gril není jen americká klasika zakořeněná v kultuře, ale také pružná evoluce a množství vlivů ze světových kuchyní.
-
Gril - globální trendy 2018
Vše o grilování a barbecue na jednom místěStáhněte si infografiku a zjistěte, co frčí ve světě
-
Burgery v menu
Vše o grilování a barbecue na jednom místěBurgery (či česky řečeno karbanátky) jsou v kulinární tradici zastoupeny především ve Spojených státech, kde je dlouhodobě nejpopulárnějším druhem restaurací fast food. Dnes šéfkuchaři ve svých menu prezentují originální kombinace světových chutí a nabízejí svým hostům výjimečné karbanátky.
-
Bezmasý gril
Vše o grilování a barbecue na jednom místěGrilované pochoutky milují snad všichni - masožravci, vegetariáni i vegani. Přemýšlíte, jak byste obnovili bezmasé varianty z grilu a nechcete nabízet grilovaná rajčata, papriky nebo cukety? Podívejte se na tipy v našem článku.
-
Gril bez salátu není to pravé
Vše o grilování a barbecue na jednom místěNeodmyslitenou součástí grilování jsou saláty. Skvěle doplňují pokrmy z grilu a díky nim můžete lehce dodat sezonné charakter do menu.
-
Gril - vybavení v profesionální kuchyni
Vše o grilování a barbecue na jednom místěNa trhu existuje mnoho různých druhů grilu. Jeho výběr do značné míry závisí na individuálních preferencích a možnostech. Zorientujte se v nepřeberné nabídce profesionálního načíní a vyberte si to pravé pro vaši kuchyni.
-
Grilovaní na snídani
Vše o grilování a barbecue na jednom místěV absolutním čele kulinárních trendů pro rok 2018 jsou snídaně… na grilu. I když úvodní jídlo dne na rožni není populární na celém světě, šéfkuchaři sestavují snídaňové menu ve svých restauracích s využitím mezinárodní inspirace z grilu.
-
Čas na gril
Vše o grilování a barbecue na jednom místěJak snadno připravit nezapomenutelné omáčky ke grilovaným jídlům
-
Mobilní gril - food truck
Vše o grilování a barbecue na jednom místěVe městech o sobě stále více dávají vědět food trucky. Již několik let se udržuje tento trend, který každý rok z kulinárního pohledu překvapuje milovníky dobrého jídla. V nacházející sezoně je čas na mobilní… gril!
-
Food truck - jak si otevřít svůj vlastní
Vše o grilování a barbecue na jednom místěFood truck je skvělá sezonní alternativa pro každou restauraci a představuje i dobrý nápad na podnikání. Když máme v ruce konkrétní obchodní plán a máme koncepci na kulinární revoluci na kolečkách, perspektiva úspěchu v oboru je na dosah ruky.
-
Co je to barbecue a jak se liší od grilování
Vše o grilování a barbecue na jednom místěBBQ není jen název omáčky nebo synonym malého pohoštění na čerstvém vzduchu, ale především speciální metoda přípravy masa, skládající se z několika etap. V protikladu k častým názorům nemá mnoho společného s grilováním, které je rychlým a málo náročným technologickým procesem. Tepelné opracování není v tomto případě obvykle delší než několik (10–20) minut.
-
Nejoblíbenější BBQ omáčky
Vše o grilování a barbecue na jednom místěBBQ omáčka se používá jako dresing k masu, jako ochucovadlo nebo jako marináda. Jejím základem je vždy: kečup, vinný nebo ovocný ocet, sójová nebo worcesterská omáčka, hnědý cukr, sůl a hořčice. Někdy se také přidává melasa nebo kukuřičný škrob.
-
Grilmánie
Vše o grilování a barbecue na jednom místěSezóna grilování a posezení na zahrádkách právě začíná. Vyzkoušejte různé recepty z grilu inspirované z různých částí světa.
-
Marinády a glazury - jak je připravit, aby pokrm byl dokonale vychucený
Vše o grilování a barbecue na jednom místěPřichází čas grilování a barbecue a není na škodu si osvěžit přípravu a používání marinád a glazur. Ne ke všem pokrmům můžeme použít stejné koření. Zjistěte, co lze spolu vhodně spojovat a jakým kombinacím se máte raději vyhnout.
-
Jak ochutit grilovanou zeleninu?
Vše o grilování a barbecue na jednom místěGrilovaná zelenina může představovat skutečnou delikatesu. Vše, co pro to můžeme udělat, je správně zeleninu okořenit. Odměnou bude skvělé pochutnání na grilovaných paprikách, žampiónech, cuketách a mnoho dalšího. Zjistěte, jak správně ochutit grilovanou zeleninu.
Doporučené recepty
UFS Academy: Portál pro online školení profesionálních kuchařů
- Školení vytvořilišéfkuchaři z celého světa.
- Videa sledujete neomezeně.
- Školení jsou ZDARMA a bez reklam.
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.