Menu
Unilever Food Solutions » Domů
  • Domů
  • Inspirace pro kuchaře
    • Inspirace pro kuchaře
    • UFS Academy
    • Produktový katalog UFS
    • Hellmann's
    • Knorr Professional
    • The Vegetarian Butcher
    • Brožury s recepty
    • Nejoblíbenější produkty Unilever Food Solutions
    • PastaMania
    • Grilování a barbecue
    • Sezóna
    • Tipy a triky nejen z gastronomie
    • Světové kuchyně
    • Drůbež
    • Polední a skupinové menu
    • Školní stravování
    • Tradiční kuchyně
    • Alergeny
    • COVID-19
  • Recepty
  • Produkty
    • Všechny produkty
    • Alternativy masa
    • Bujóny, esence a koření
    • Čaje a instantní nápoje
    • Koření
    • Majonézy a dresingy
    • Omáčky, šťávy a jíšky
    • Polévky a vložky do polévek
    • Přílohy
    • Základy
  • O nás
    • Kontakt na obchodní tým
    • Přihlásit se
    • Můj účet
    • Odhlásit se
  • Kontakt
  • {query} - produkty
  • {query} - recepty
  • {query} - jiné
vše
    • Zapomněli jste heslo?

      Přihlašování

      Prosím, počkejte

    • Vytvořit účet
    • Kontakt
    • Můj účet
    • Kontakt
    • Odhlásit se
  1. Domů
  2. Inspirace pro kuchaře | Unilever Food Solutions
  3. Sezóna
  1. Inspirace pro kuchaře | Unilever Food Solutions

Sezóna

Roční období na talíři

  • Dva cateringové trendy tohoto léta Dva cateringové trendy tohoto léta
    Sezóna

    Dva cateringové trendy tohoto léta

    Léto je tady, pojďme se vypravit na kulinářskou cestu kolem světa a začněme tím, že znovuobjevíme polozapomenuté druhy zeleniny.

  • Krémová dýňová polévka s broskví, s přidáním kokosového mléka a curry Krémová dýňová polévka s broskví, s přidáním kokosového mléka a curry
    Recept

    Krémová dýňová polévka s broskví, s přidáním kokosového mléka a curry

    Dýně se nesmí vařit ve velkém množství vody, protože tehdy ztrácí chuť a výživnou hodnotu. Lepší je dusit ji na mírném ohni v c...

  • Trend na červenec: Výprava za světovými chutěmi Trend na červenec: Výprava za světovými chutěmi
    Sezóna

    Trend na červenec: Výprava za světovými chutěmi

    Kulinární byznys se pohybuje kupředu - jak z hlediska znovuobjevování zapomenutých národních pokrmů, tak otevírání tradičních k...

  • Sezonní průvodce zimní zeleninou a ovocem: osm surovin, které by ve vaší zimní nabídce neměly chybět Sezonní průvodce zimní zeleninou a ovocem: osm surovin, které by ve vaší zimní nabídce neměly chybět
    Sezóna

    Sezonní průvodce zimní zeleninou a ovocem: osm surovin, které by ve vaší zimní nabídce neměly chybět

    Zelenina a ovoce jsou dostupné prakticky celoročně, ovšem většinou se sklízejí v období pro ně typickém. Použití sezonní zeleni...

  • Objevte nejlepší zimní zeleninu a ovoce k masu
    Sezóna

    Objevte nejlepší zimní zeleninu a ovoce k masu

    Chcete-li hostům nabídnout opravdu výjimečné pokrmy, které budou zároveň chutné a výživné, nestačí jen připravit maso či rybu. ...

  • Polévky na zimní období, které vás nevyjdou draze

    Polévky na zimní období, které vás nevyjdou draze

    Sezóna

    Dát si misku horké polévky je ten nejlepší způsob, jak se v zimě zahřát. Hosté hledají tu nejlepší chuť, zatímco majitelé restaurací... zisk. Přečtěte si několik našich tipů, jak dosáhnout obojího, díky přípravě chutných polévek

  • Více než jen nakládačky — jaké jídlo je dobré pro vaše zažívání?

    Více než jen nakládačky — jaké jídlo je dobré pro vaše zažívání?

    Sezóna

    O tom, že fermentované potraviny přinášejí mnoho zdravotních benefitů, zcela jistě víte. Co dalšího ještě můžete podávat hostům, kteří dbají o správné zažívání?

  • Vegetariánská a veganská jídla na zimu

    Vegetariánská a veganská jídla na zimu

    Sezóna

    Nastala zima a pro hosty jsou restaurace místy, kde se rádi ohřejí po procházce v chladném počasí. Co můžete podávat hostům, kteří nejedí maso, abyste uspokojili jednak jejich chuťové buňky, ale také zahřáli jejich srdce?

  • Trendy na prosinec. Moderní diety

    Trendy na prosinec. Moderní diety

    Sezóna

    Nový rok se blíží a naši hosté začnou přemýšlet o svých novoroční předsevzetích. Někteří z nich se rozhodnou změnit svůj jídelníček. Které moderní výživové směry jsou právě teď moderní a jak se na ně připravit?

  • Novoroční předsevzetí — stát se vegetariánem

    Novoroční předsevzetí — stát se vegetariánem

    Sezóna

    Nastává čas na novoroční předsevzetí a diety jsou vždy žhavé téma. Mnoho vašich hostů této příležitosti využije, aby ve svém jídelníčku maso omezili, nebo ho dokonce zcela vyřadili. Přečtěte si našeho krátkého průvodce cateringem pro vegetariány.

  • Firemní novoroční party – co klienti očekávají?

    Firemní novoroční party – co klienti očekávají?

    Sezóna

    Začátek nového roku je pro akce ideální a firmy to dobře vědí. Jaká jsou očekávání vašich klientů?

  • Trendy pro listopad. Menu na Vánoce, Silvestr a zimní party sezónu

    Trendy pro listopad. Menu na Vánoce, Silvestr a zimní party sezónu

    Sezóna

    Vánoční a zimní party sezóna je už za rohem. Podívejte se na nejnovější trendy v gastronomii, které vám pomohou znovu okouzlit vaše hosty.

  • Ať započne sezóna kořenové zeleniny!  Podívejte se na některé z nejlepších zeleninových jídel

    Ať započne sezóna kořenové zeleniny! Podívejte se na některé z nejlepších zeleninových jídel

    Sezóna

    Je čas říct sbohem sladkým rajčatům a letním zeleným fazolkám. Podzim je tady, takže přivítejme kořenovou zeleninu. Na co ji můžete použít?

  • Fermentace (kvašení) potravin — více než jen kysané zelí

    Fermentace (kvašení) potravin — více než jen kysané zelí

    Sezóna

    Fermentace je jednou z nejzdravějších metod konzervování potravin. Díky působení bakterií a hub získá potravina nové příchutě, vůně a textury, a obohatí se probiotiky. Které potraviny můžete fermentovat?

  • Menu na Silvestr a Vánoce. Chyby, které často děláme

    Menu na Silvestr a Vánoce. Chyby, které často děláme

    Sezóna

    Pokud máte na Vánoce a na Silvestr mnoho zakázek, nebo pořádáte podobné události už léta, mohli byste uvíznout ve svých starých zvycích. A v takovém případě můžete opomenout několik důležitých detailů, které ovlivňují spokojenost vašich zákazníků. Jaké jsou ty nejčastější chyby?

  • Jak vařit rýži? Pár tipů k jednotlivým odrůdám

    Jak vařit rýži? Pár tipů k jednotlivým odrůdám

    Sezóna

    Ačkoli je rýže základem výživy pro téměř třetinu světové populace, musí ještě zaujmout své správné místo v menu restaurací. Zjistěte více o jejích druzích a odrůdách a nechte se inspirovat rozmanitostí, kterou přináší.

  • Trend na říjen. Víno

    Trend na říjen. Víno

    Sezóna

    Těžko si představit menu restaurace bez vína. Firemní akce, rodinné oslavy, tapas nebo večeře s přáteli – zákazníci se těší, že každou z těchto událostí si mohou užít se skleničkou červeného nebo bílého. Co potřebujete vědět o víně, abyste vybrali ta správná pro vaši restauraci?

  • Firemní vánoční večírek – co od něj klienti očekávají?

    Firemní vánoční večírek – co od něj klienti očekávají?

    Sezóna

    Vánoční a novoroční catering pro vás může být “brnkačka”, ale buďte opatrní. Pokud se ve vaší přípravě akce dopustíte chyby a zapomenete vzít do úvahy očekávání svého klienta, pak může být nespokojený s vaším servisem, ať už je vaše jídlo sebelahodnější.

  • Trend na září: Zapomenutá zelenina

    Trend na září: Zapomenutá zelenina

    Sezóna

    Artyčok, kozí brada, nebo patizony— to je jen několik druhů zapomenuté zeleniny, která dříve vládla v kuchyni. V současnosti se ale mnoho kuchařů snaží navrátit jim jejich místo zpátky a nabídnout je svým hostům.

  • Jak marinovat různé druhy masa

    Jak marinovat různé druhy masa

    Sezóna

    Díky dobré marinádě získáte maso jemné, aromatické a chutné. Jak zvolit tu správnou marinádu pro určitý druh masa?

  • Vaření naživo krok za krokem. Získejte infografiku!

    Vaření naživo krok za krokem. Získejte infografiku!

    Sezóna

    Živé vaření vyžaduje přípravu. V naší nové infografice vám dáme přehled všech kroků, které jsou potřeba pro nezapomenutelnou show. Podívejte se na ni!

  • Trend na červen: Vaření naživo

    Trend na červen: Vaření naživo

    Sezóna

    Živé vaření před očima vašich hostů je trendy. A to je skvělá zpráva pro šéfkuchaře restaurací! Vaření naživo jim totiž může pomoci vybudovat jejich osobní značku a propagovat jejich restauraci. A může také posloužit jako prostředek vzdělávání zákazníků a navázání kulinářského dialogu s nimi.

  • Sezónní průvodce letní zeleninou a ovocem. Objevte 5 letních hvězd, které by si měly najít místo na vašem menu!

    Sezónní průvodce letní zeleninou a ovocem. Objevte 5 letních hvězd, které by si měly najít místo na vašem menu!

    Sezóna

    Léto je pro kuchaře báječným ročním obdobím, protože nabízí nejširší škálu sezónních surovin z celého roku. Určitě se vyplatí seznámit se s místními výrobci a vybrat ty, kteří dodávají ingredience té nejvyšší kvality. A jak se říká, co spolu vyrůstá, to se k sobě i hodí. Lehká jídla, osvěžující nápoje, čerstvé saláty, syrové potraviny, zmrzliny, koktejly a samozřejmě grilovací sezóna - nejdůležitější je dbát na jednoduchost ingrediencí, aby vynikla jejich chuť.

  • Trend na květen: Grilování

    Trend na květen: Grilování

    Sezóna

    Nejstarší způsob přípravy pokrmů je zároveň tím nejžhavějším restauratérským trendem sezóny. Jde o vaření na otevřeném ohni, nebo grilování. Jaká jsou očekávání zákazníků, pokud jde o grilovaná jídla? Jak je nejlépe podávat a kde hledat inspiraci?

  • Grilování bez odpadu

    Grilování bez odpadu

    Sezóna

    Grilovaná jídla jsou velmi populární a mohou určitě zvýšit počet hostů ve vaší restauraci. Mohou však znamenat i ztráty, pokud nepracujete správně s odpadem při grilování, kterého je opravdu hodně.

  • Moudrost kuchyně: Naučte se vařit chřest

    Moudrost kuchyně: Naučte se vařit chřest

    Sezóna

    To nejlepší z chřestu

  • Moudrost kuchyně: Naučte se vařit chřest

    Moudrost kuchyně: Naučte se vařit chřest

    Sezóna

    Nákup, skladování a další. Stručný návod jak na chřest

  • Dubnový trend: Flexitariánství

    Dubnový trend: Flexitariánství

    Sezóna

    Hosté si stále častěji objednávají jídla bez masa. I když si to asi momentálně nedokážete představit, právě přichází nový trend, flexitariánství!

  • Tři gastronomické trendy pro jaro

    Tři gastronomické trendy pro jaro

    Sezóna

    Gastronomický průmysl se rychle mění a my se měníme s ním. Tady jsou tři trendy, které změní restaurace a gastronomické podniky.

  • Sezonní průvodce jarní zeleninou a ovocem. Objevte 7 surovin, které by ve vašem jarním menu neměly chybět.

    Sezonní průvodce jarní zeleninou a ovocem. Objevte 7 surovin, které by ve vašem jarním menu neměly chybět.

    Sezóna

    Na jaře se otepluje a dny se opět prodlužují. Ačkoli zimní ingredience byly vynikající, všichni se už těšíme na svěží a jasné barvy čerstvého ovoce a zeleniny, které nyní již začínají růst. Samozřejmě naše těla začínají také toužit po nových chutích. Jako kuchaři tedy musíme rozšířit škálu našich receptů a připravit nové sezonní menu. Vždy je dobré zaměřit se na zeleninu a ovoce, které mají hlavní sezonu. Právě tehdy jsou tyto suroviny nejčerstvější, bez vad a také nejlépe chutnají.

  • Trend na březen: stravování v restauracích

    Trend na březen: stravování v restauracích

    Sezóna

    Poprvé za řadu let se lidé stravují v restauracích o něco méně než dříve. Trend stravování v restauracích slábne a kvalita pokrmů již k vybočení z průměru nestačí. Abyste dokázali přilákat zákazníky, musíte uspokojit celou řadu jejich potřeb a zajistit jim výjimečný zážitek.

  • 9 tipů od kuchařů pro kuchaře na dokonalé zimní polévky a dušené pokrmy

    9 tipů od kuchařů pro kuchaře na dokonalé zimní polévky a dušené pokrmy

    Sezóna

    Počasí výrazně ovlivňuje naše chutě a stravovací nálady. Když se ochladí, je možné do nabídky jídel ve významné míře zařadit polévky a dušená masa. Jsou plné chutných a výživných ingrediencí a hostům přinášejí bohatství chutí, které evokují útulnou domácí atmosféru.

  • Trend na únor: bez odpadu

    Trend na únor: bez odpadu

    Sezóna

    Snížení množství odpadu je všestranně výhodné – snižuje náklady na nákup surovin i na nakládání s odpadem, výrazně posiluje renomé restaurace, závodních či školních jídelen nebo cateringové firmy a v neposlední řadě uspokojuje potřeby hostů, kteří si stále více uvědomují, jaké jsou ekologické náklady na výrobu a zpracování potravin. Otázka zní – můžeme se skutečně obejít zcela bez odpadu?

  • Jak se připravit na nový rok – získejte infografiku!

    Jak se připravit na nový rok – získejte infografiku!

    Sezóna

    Jak správně začít nový rok v oblasti stravování? Provedeme vás krok po kroku, na co se zaměřit, aby Vaše cesta měla smysl a Vaše konání mělo výborné výsledky. Získejte infografiku!

  •  Lednový trend: Lehké pokrmy

    Lednový trend: Lehké pokrmy

    Sezóna

    Novoroční předsevzetí – lidé si je dávají obvykle v lednu a má to svůj důvod. Po všech těžkých svátečních jídlech na rodinných sešlostech, společenských akcích a firemních večírcích si žaludek zasluhuje odpočinout. Přibližně 45 % lidí na počátku roku zahajuje nějakou dietu, neboť chtějí shodit a omezit těžké pokrmy. A proto svým hostům vyjděte vstříc lehkými pokrmy – budou spokojení!

  • Jak se připravit na nový rok

    Jak se připravit na nový rok

    Sezóna

    Po závěrečném čtvrtletí roku, které je vždy spjaté s intenzivní prací, přichází leden – vhodná doba pro plánování nového roku. Jaké změny navrhli šéfkuchaři? Jaké jsou jejich cíle a jaké nové trendy jsou důležité?

  • Jak v restauraci připravit lehké vegetariánské jídlo?

    Jak v restauraci připravit lehké vegetariánské jídlo?

    Sezóna

    Vegetariánské pokrmy by měly nabízet téměř všechny restaurace. Proč? Vegetariáni sice nejedí maso, ovšem mnozí konzumenti masa jedí vegetariánská jídla.

  • Tři trendy gastronomie na zimu

    Tři trendy gastronomie na zimu

    Sezóna

    Oslavme rok 2019 novými trendy v gastronomii! Po celý rok vám budeme servírovat užitečné články o nejnovějších trendech ve světě restaurací a stravovacích služeb. V prvním čtvrtletí vám představíme tyto nepřehlédnutelné trendy.

  • Maso a koření

    Maso a koření

    Sezóna

    Základem výborné chuti různých mas je vhodně zvolené koření. Připomeňte si zásady, které vám usnadní správný výběr.

  • Zalivka vinaigrette

    Zalivka vinaigrette

    Sezóna

    Osvěžit nabídku salátů je možné mnoha způsoby. Tím nejjednodušším řešením, jak dodat salátu unikátní chuť, je pokropit ho zálivkou vinaigrette. Zvolte tu nejvhodnější.

  • 11 tipů pro dokonalý salát

    11 tipů pro dokonalý salát

    Sezóna

    V sezóně, kdy máme čerstvou zeleninu na dosah ruky, ji můžeme snadno a rychle použít do lehkých a zdravých salátů. Seznamte se s 11 radami, které způsobí, že každý salát bude nejen chutný, ale i výživný.

  • Osvěžující studené nápoje

    Osvěžující studené nápoje

    Sezóna

    Ledové čaje a studené jogurtové nápoje - ideální letní pití za pár minut. Nechte se inspirovat našimi recepty.

  • Chřest - sezonní revoluce v kuchyni

    Chřest - sezonní revoluce v kuchyni

    Sezóna

    Zařaďte do své sezonní nabídky chrest. Máme pro vás několik tipů.

  • Letní trendy

    Letní trendy

    Sezóna

    Hledáte inspiraci pro letní menu? Založte ji na sendvičích s pastrami nebo z oblíbeného salátu zkuste připravit studenou polévku.

  • Velikonoční kuchyně - tradice v moderní podobě

    Velikonoční kuchyně - tradice v moderní podobě

    Sezóna

    Klasika ve spojení s moderností překvapí

  • Inspirace na zimu

    Inspirace na zimu

    Sezóna

    Objevte nové zimní trendy a přizpůsobte si je v kuchyni podle svým potřeb.

  • Valentýnská večeře

    Valentýnská večeře

    Sezóna

    14. února je datum, které se v kalendáři označuje symbolem srdce vzhledem k oslavě mezinárodního svátku lásky čili den svatého Valentýna. Jak tedy zorganizovat romantickou večeři v restauraci tak, aby se zvýraznil tento výjimečný den a jak povzbudit chuťové smysly hostů?

  • Teplé nápoje na zahřátí

    Teplé nápoje na zahřátí

    Sezóna

    Dost klasickým teplým nápojů. Vyzkoušejte jednoduché recepty, které pohladí i zahřejí.

  • Podzimní a zimní inspirace

    Podzimní a zimní inspirace

    Sezóna

    Najděte nápady na menu v tradici nebo v tématu

  • Podzimní trendy a produkty sezóny

    Podzimní trendy a produkty sezóny

    Sezóna

    Podzimní menu před námi otvírá možnost dodat pokrmům výjimečnou chuť kysáním, fermentací nebo jinými tradičními metodami, které stojí za to využít zvláště v tomto období. Váš jídelní lístek může také zpestřit bohatství podzimních surovin, takových jako dýně, houby nebo husa.

  • Menu - podzim/zima

    Menu - podzim/zima

    Sezóna

    Objevujte, překvapujte a posouvejte hranice dál! Podzimní brožura přináší recepty s tradicí i moderní interpretací.

  • Vánoční koření

    Vánoční koření

    Sezóna

    Jejich charakteristická chuť a vůně naladí tu pravou slavnostní atmosféru. Podívejte se, jak na to.

Všechny články

Doporučené recepty

  • Bombardino
  • Vepřové žebírko sous-vide s liškami a cherry rajčaty v lovecké omáčce
  • Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
  • Jarní rolka s hovězím masem a mangem s výběrem dvou omáček
Zobrazit více receptů (352)

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet
Máte již účet? Přihlásit se
  • Domů
  • Inspirace pro kuchaře
  • Recepty
  • Produkty
  • O nás
  • Newsletter přihlášení
  • Vyberte zemi
  • Please Recycle
  • Právní podmínky
  • Oznámení o ochraně osobních údajů
  • Oznámení o používání souborů cookie
  • Mapa stránek
Přihlaste se k odběru newsletteru

Když se zaregistrujete ještě dnes, obdržíte např. recepty, informace o novínkách, trendech.

Najdete nás...
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Domů

© 2021 Unilever Food Solutions | všechna práva vyhrazena

Unilever Food Solutions » Domů

Instalovat aplikaci do Vaše iPhonu. Instalovat aplikaci do Vaše iPhadu Instalovat aplikaci do Vaše telefonu s Androidem. Instalovat aplikaci do Vaše telefonu s Windows.

Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky. Klikněte na ikonu sdílet výše a vybrerte přidat do domovské obrazovky Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přirat na domovskou obrazovku. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.

x