Tipy a triky nejen z gastronomie
Užitečné rady, které by se vám mohli v kuchyni hodit
-
Nápady na prezentaci jídla na talíři - co použít jako dekoraci?
Všichni si pamatujeme květy vytvořené z plátků mrkve - ta doba je naštěstí dávno pryč. V současné době existuje spousta sofisti...
-
Tipy a triky nejen z gastronomie
Jak spravovat profil restaurace na Facebooku a Instagramu?
Přehled pár užitečných tipů, díky kterým se stanete mistrem sociálních médií. Hodně štěstí!
-
Tipy a triky nejen z gastronomie
Umíte přijmout stížnost?
Ke stížnosti, kritice nebo negativnímu komentáři může dojít v každé restauraci. Jak reagovat, abyste se vyhnuli ztrátě zákazník...
-
Recept
Králík Cacciatore
Dušený králík na víně, rajčatovém protlaku a kořenové zelenině bude krásně jemný a šťavnatý.
-
Tipy a triky nejen z gastronomie
Jak zachovat klid
Několik tipů, jak udržet chod kuchyně v pohodě
-
Tipy pro restaurace, jak využít sociální média
Tipy a triky nejen z gastronomieZískejte ze své strategie využívání sociálních médií maximum pomocí těchto osvědčených postupů. Podíváme se na přední platformy sociálních médií, na kterých najdeme tipy pro pomoc s rozšířením základny vašich fanoušků na Facebooku a Instagramu a se zvýšením počtu strávníků a objednávek jejich prostřednictvím.
-
Jak vytvořit webovou stránku pro vaše gastronomické služby?
Tipy a triky nejen z gastronomieZákazníci požadují, aby měly restaurace své webové stránky, na kterých si mohou přečíst více o nabízeném jídle a udělat si rezervaci on-line. Pohodlí je dnes to nejdůležitější. Naštěstí není vytvoření webové stránky tak obtížné. Následujících 7 kroků vám ukáže, jak vytvořit dokonalé webové stránky, které vám pomohou zvýšit počet objednávek a rezervací!
-
Základní omáčky - tabulka
Tipy a triky nejen z gastronomieMnoho kuchařů považuje přípravu omáček za skutečnou zkoušku kulinářských dovedností. Zdá se to oprávněné, protože hladká, stabilní a lahodná omáčka vyžaduje spoustu talentu a zkušeností. Proto jsem shromáždil pár informací o základních omáčkách, které by měl každý z nás znát.
-
Servírování těstovin
Tipy a triky nejen z gastronomieJen málo lidí nemá rádo dokonale uvařené těstoviny. Není však vždy snadné je servírovat originálním a vizuálně přitažlivým způsobem. Zde je několik tipů, jak uspořádat talíř s těstovinami způsobem, který vaše hosty ohromí.
-
Způsoby zahuštění omáčky
Tipy a triky nejen z gastronomiePokud se vaše omáčka jeví příliš tekutá, vylijete ji do dřezu? Než to uděláte, vyzkoušejte tyto postupy a přísady, které vám pomohou omáčku zachránit.
-
Je vaše jídlo bezpečné pro doručení?
Tipy a triky nejen z gastronomieNež vstoupíte do světa doručování jídla, zde uvádíme pět tipů v souvislosti s bezpečností potravin, které nejprve potřebujete znát.
-
Tipy pro osobní hygienu v kuchyni
Tipy a triky nejen z gastronomieNastavte pomocí těchto ukazatelů hygienické standardy svého kuchyňského personálu a udržíte tak své jídlo snáze v bezpečí.
-
Překážky zajištění bezpečnosti potravin
Tipy a triky nejen z gastronomiePřečtěte si o těchto běžných problémech s bezpečností potravin a dozvíte se několik tipů, jak se s nimi vypořádat.
-
Základní vybavení pro pizzerii
Tipy a triky nejen z gastronomiePlánujete otevřít vlastní pizzerii? Podívejte se, jaké vybavení budete potřebovat, seznamte se s dostupnými možnostmi a vyberte pro vaši pizzerii ty nejlepší.
-
Základní pravidla pro nakládání s odpady v restauraci
Tipy a triky nejen z gastronomieJak nakládat s odpady, aby se snížil jejich negativní dopad a optimalizovaly se náklady?
-
Povědomí o životním prostředí — jak může pozitivně ovlivnit podnikání v cateringu
Tipy a triky nejen z gastronomiePovědomí o životním prostředí je pro stravovací průmysl stále důležitějším tématem. Jak může efektivní snižování množství odpadu a postupy nakládání s odpady prospět vašemu podnikání?
-
Co činí burger perfektním?
Tipy a triky nejen z gastronomieAčkoliv jsou burgery symbolem Spojených států, dnes je můžeme najít snad všude a v mnoha variacích. Jak připravit perfektní burger, který vaše hosty ohromí?
-
Bezodpadový catering — jak motivovat vaše hosty, aby neplýtvali jídlem?
Tipy a triky nejen z gastronomie -
Vaření sous vide – co to je, časy a teploty vaření masa a ryb
Tipy a triky nejen z gastronomieTéměř všichni se zamilovali do vaření sous vide – neexistuje lepší způsob, jak zvýraznit chuť a aroma pokrmů, než je dlouho vařit při nízké teplotě. Potřebujete poradit, jak na to? Přečtěte si náš článek, který vysvětluje, jak dlouho a za jakých teplot se vaří různé druhy masa a ryb.
-
Nábor zaměstnanců krok za krokem – Infografika
Tipy a triky nejen z gastronomieHledáte nové zaměstnance? Zkuste to tentokrát jinak! Získejte příručku, která vás provede procesem hledání nových kuchařů krok za krokem.
-
Jak najít šéfkuchaře? O úspěšném náboru
Tipy a triky nejen z gastronomieNajít vhodné zaměstnance do kuchyně je celkem výzva. Kde ale najít zapálené zaměstnance, kteří vhodně doplní váš tým?
-
10 RAD, jak si vybrat 3 nejdůležitější nástroje, které zvýší úroveň vašich gastronomických výtvorů
Tipy a triky nejen z gastronomiePro přípravu vysoce kvalitního jídla často není nutné v kuchyni využívat nejrůznější moderní spotřebiče, ale postupovat cílevědomě a s rozmyslem. I když je nejrůznějších přístrojů a kuchyňských spotřebičů přehršel, k přípravě dokonalého pokrmu jich zase tolik nepotřebujete. Z tohoto důvodu jsme vybrali tři nejdůležitější nástroje, bez kterých se kuchaři jen těžko obejdou. Naše rady a doporučení vám pomohou vybrat si ty nejlepší kuchyňské nástroje. Dnes platí, že méně je více, a tak vybírejte pečlivě a nespěchejte.
-
Snižte náklady na jídlo omezením odpadu
Tipy a triky nejen z gastronomieExistují různé způsoby, jak snížit náklady na potraviny. Rozhodně důležité je snižování množství odpadu. Jak toho úspěšně dosáhnout?
-
10 tipů, jak snižovat množství odpadu
Tipy a triky nejen z gastronomiePraktické tipy, které vám pomohou předcházet plýtvání každý den!
-
Gastronomické trendy 2018
Tipy a triky nejen z gastronomiePřipravte se na další rok. Máme pro vás nové trendy v kuchyni
-
Tipy, jak snížit množství odpadu
Tipy a triky nejen z gastronomiePodívejte se na zaručené tipy, jak omezit množství odpadů v provozu
-
Instrukce SVP a HACCP v provozu
Tipy a triky nejen z gastronomieZákladní pilíře v potravinářství a gastronomii.
-
Povinnosti kuchaře a šéfkuchaře
Tipy a triky nejen z gastronomieJaký je rozdíl v rozsahu povinností, a jak se liší jejiích vlastnosti a schopnosti
-
Bezlepková strava
Tipy a triky nejen z gastronomieNěkolik tipů, jak jednoduše zahrnout bezlepková jídla do menu
-
Umění přípravy masa
Tipy a triky nejen z gastronomieKulinářské rady, jak připravit jemné, křehké a šťavnaté maso
-
-
-
Co dělat a nedělat na sociálních sítích
Tipy a triky nejen z gastronomieInstagram a Facebook velmi často obsahují zprávy a obrázky o snídaních, obědech a večeřích - což jsou bezplatné marketingové kanály, které budou inspirovat a propagovat vaši kuchyni. Zde je několik jednoduchých pravidel, které je třeba vzít v úvahu při zveřejňování informací o vašem podniku.
-
Bezpečnost potravin – rizika a viníci
Tipy a triky nejen z gastronomieŘíká se „Bezpečnost na prvním místě“.
-
Základy servírování jídla
Tipy a triky nejen z gastronomiePrezentujte své jídlo správným způsobem a zapůsobte na své hosty.
-
Vyzkoušené nápady na reklamu restaurace
Tipy a triky nejen z gastronomiePodívejte se, jaký druh reklamy je vhodný k vašemu typu provozovny
-
-
-
Jak sestavit jídelní lístek v restauraci
Tipy a triky nejen z gastronomiePřipomeňte si základní zásady
-
Devět nápadů na propagaci restaurace
Tipy a triky nejen z gastronomiePropagace je nejobvyklejší způsob, jak přivést nové zákazníky a udržet si ty stávající. Zde najdete několik čerstvých nápadů, jak oslovit vaše publikum.
-
-
Fond — 7 způsobů, jak ho použít
Tipy a triky nejen z gastronomiePoužíváte fond pouze k přípravě polévek? Je čas to změnit. Voňavý fond ze zeleniny, masa, nebo hub je základní složkou mnoha jídel. Vytváří nejen chuť, ale také dává pokrmům nádhernou vůni a barvu.
-
Host, nebo kuchař? Pár slov o přizpůsobování potravin.
Tipy a triky nejen z gastronomieKoncept spočívající v tom, že si hosté vyberou ingredience do jejich pokrmu, není nic nového - koneckonců, na tomto principu vždy fungovaly bufetové restaurace nebo pizzerie (kde si můžete vybrat náplň své vlastní pizzy). Tento přístup se však až nyní stává oblíbeným i v jiných typech restaurací. Zdá se, že mnozí hosté očekávají, že dostanou příležitost si svoje pokrmy přizpůsobit vlastním potřebám.
-
Nápady na prezentaci jídla na talíři - co použít jako dekoraci?
Tipy a triky nejen z gastronomieVšichni si pamatujeme květy vytvořené z plátků mrkve - ta doba je naštěstí dávno pryč. V současné době existuje spousta sofistikovanějších způsobů, jak ozdobit talíř, a od kuchařů se očekává, že budou v tomto ohledu velmi kreativní. Jaké prvky můžete použít pro zvýraznění charakteru vašeho pokrmu?
-
Sbohem brčka! Jak podávat jídlo bez plastů a jednorázových pomůcek?
Tipy a triky nejen z gastronomieIntenzivní environmentální kampaně žádající zredukování užívání plastů změnily očekávání návštěvníků barů a restaurací. V minulosti postačovala čistota a pěkná prezentace. Dnes musíte zajistit i to, aby váš podnik nepoškozoval životní prostředí. Jak se toho dá dosáhnout?
-
Pět inspirací na grilované ovoce
Tipy a triky nejen z gastronomieGrilovací sezóna je za rohem. Přemýšlíte, čím překvapit vaše hosty? Už nemusíte! Přinášíme vám tipy na přípravu kreativního a velice chutného grilovaného ovoce.
-
Vychutnávat si jídlo a bavit se při tom? Jak "eatertainment" mění odvětví stravování.
Tipy a triky nejen z gastronomieJe jídlo zábava? Samozřejmě! A co takhle zkombinovat jídlo a zábavu? Seznamte se s pojmem "eatertainment"!
-
Michelinské hvězdy a jak je získat
Tipy a triky nejen z gastronomieMichelinská hvězda představuje jedno z nejprestižnějších čestných ocenění pro restauraci a její získání je snem každého kuchaře. Znamená to vyvrcholení jejich práce na koncepci restaurace a kuchaři s hězdou navíc okamžitě získávají mezinárodní renomé. Jak tedy získat toto prestižní ocenění?
Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
- Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
- Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.