Menu
Unilever Food Solutions » Domů
  • Domů
  • Inspirace pro kuchaře
    • Inspirace pro kuchaře
    • UFS Academy
    • Produktový katalog UFS
    • Hellmann's
    • Knorr Professional
    • The Vegetarian Butcher
    • Brožury s recepty
    • Nejoblíbenější produkty Unilever Food Solutions
    • PastaMania
    • Grilování a barbecue
    • Sezóna
    • Tipy a triky nejen z gastronomie
    • Světové kuchyně
    • Drůbež
    • Polední a skupinové menu
    • Školní stravování
    • Tradiční kuchyně
    • Alergeny
    • COVID-19
  • Recepty
  • Produkty
    • Všechny produkty
    • Alternativy masa
    • Bujóny, esence a koření
    • Čaje a instantní nápoje
    • Koření
    • Majonézy a dresingy
    • Omáčky, šťávy a jíšky
    • Polévky a vložky do polévek
    • Přílohy
    • Základy
  • O nás
    • Kontakt na obchodní tým
    • Přihlásit se
    • Můj účet
    • Odhlásit se
  • Kontakt
  • {query} - produkty
  • {query} - recepty
  • {query} - jiné
vše
    • Zapomněli jste heslo?

      Přihlašování

      Prosím, počkejte

    • Vytvořit účet
    • Kontakt
    • Můj účet
    • Kontakt
    • Odhlásit se
  1. Domů
  2. Inspirace pro kuchaře | Unilever Food Solutions
  3. Tipy a triky nejen z gastronomie
  1. Inspirace pro kuchaře | Unilever Food Solutions

Tipy a triky nejen z gastronomie

Užitečné rady, které by se vám mohli v kuchyni hodit

  • Nápady na prezentaci jídla na talíři  - co použít jako dekoraci? Nápady na prezentaci jídla na talíři  - co použít jako dekoraci?

    Nápady na prezentaci jídla na talíři - co použít jako dekoraci?

    Všichni si pamatujeme květy vytvořené z plátků mrkve - ta doba je naštěstí dávno pryč. V současné době existuje spousta sofisti...

  • Jak spravovat profil restaurace na Facebooku a Instagramu? Jak spravovat profil restaurace na Facebooku a Instagramu?
    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Jak spravovat profil restaurace na Facebooku a Instagramu?

    Přehled pár užitečných tipů, díky kterým se stanete mistrem sociálních médií. Hodně štěstí!

  • Umíte přijmout stížnost? Umíte přijmout stížnost?
    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Umíte přijmout stížnost?

    Ke stížnosti, kritice nebo negativnímu komentáři může dojít v každé restauraci. Jak reagovat, abyste se vyhnuli ztrátě zákazník...

  • Králík Cacciatore Králík Cacciatore
    Recept

    Králík Cacciatore

    Dušený králík na víně, rajčatovém protlaku a kořenové zelenině bude krásně jemný a šťavnatý.

  • Jak zachovat klid
    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Jak zachovat klid

    Několik tipů, jak udržet chod kuchyně v pohodě

  • Tipy pro restaurace, jak využít sociální média

    Tipy pro restaurace, jak využít sociální média

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Získejte ze své strategie využívání sociálních médií maximum pomocí těchto osvědčených postupů. Podíváme se na přední platformy sociálních médií, na kterých najdeme tipy pro pomoc s rozšířením základny vašich fanoušků na Facebooku a Instagramu a se zvýšením počtu strávníků a objednávek jejich prostřednictvím.

  • Jak vytvořit webovou stránku pro vaše gastronomické služby?

    Jak vytvořit webovou stránku pro vaše gastronomické služby?

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Zákazníci požadují, aby měly restaurace své webové stránky, na kterých si mohou přečíst více o nabízeném jídle a udělat si rezervaci on-line. Pohodlí je dnes to nejdůležitější. Naštěstí není vytvoření webové stránky tak obtížné. Následujících 7 kroků vám ukáže, jak vytvořit dokonalé webové stránky, které vám pomohou zvýšit počet objednávek a rezervací!

  • Základní omáčky - tabulka

    Základní omáčky - tabulka

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Mnoho kuchařů považuje přípravu omáček za skutečnou zkoušku kulinářských dovedností. Zdá se to oprávněné, protože hladká, stabilní a lahodná omáčka vyžaduje spoustu talentu a zkušeností. Proto jsem shromáždil pár informací o základních omáčkách, které by měl každý z nás znát.

  • Servírování těstovin

    Servírování těstovin

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Jen málo lidí nemá rádo dokonale uvařené těstoviny. Není však vždy snadné je servírovat originálním a vizuálně přitažlivým způsobem. Zde je několik tipů, jak uspořádat talíř s těstovinami způsobem, který vaše hosty ohromí.

  • Způsoby zahuštění omáčky

    Způsoby zahuštění omáčky

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Pokud se vaše omáčka jeví příliš tekutá, vylijete ji do dřezu? Než to uděláte, vyzkoušejte tyto postupy a přísady, které vám pomohou omáčku zachránit.

  • Je vaše jídlo bezpečné pro doručení?

    Je vaše jídlo bezpečné pro doručení?

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Než vstoupíte do světa doručování jídla, zde uvádíme pět tipů v souvislosti s bezpečností potravin, které nejprve potřebujete znát.

  • Tipy pro osobní hygienu v kuchyni

    Tipy pro osobní hygienu v kuchyni

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Nastavte pomocí těchto ukazatelů hygienické standardy svého kuchyňského personálu a udržíte tak své jídlo snáze v bezpečí.

  • Překážky zajištění bezpečnosti potravin

    Překážky zajištění bezpečnosti potravin

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Přečtěte si o těchto běžných problémech s bezpečností potravin a dozvíte se několik tipů, jak se s nimi vypořádat.

  • Základní vybavení pro pizzerii

    Základní vybavení pro pizzerii

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Plánujete otevřít vlastní pizzerii? Podívejte se, jaké vybavení budete potřebovat, seznamte se s dostupnými možnostmi a vyberte pro vaši pizzerii ty nejlepší.

  • Základní pravidla pro nakládání s odpady v restauraci

    Základní pravidla pro nakládání s odpady v restauraci

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Jak nakládat s odpady, aby se snížil jejich negativní dopad a optimalizovaly se náklady?

  • Povědomí o životním prostředí — jak může pozitivně ovlivnit podnikání v cateringu

    Povědomí o životním prostředí — jak může pozitivně ovlivnit podnikání v cateringu

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Povědomí o životním prostředí je pro stravovací průmysl stále důležitějším tématem. Jak může efektivní snižování množství odpadu a postupy nakládání s odpady prospět vašemu podnikání?

  • Co činí burger perfektním?

    Co činí burger perfektním?

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Ačkoliv jsou burgery symbolem Spojených států, dnes je můžeme najít snad všude a v mnoha variacích. Jak připravit perfektní burger, který vaše hosty ohromí?

  • Bezodpadový catering — jak motivovat vaše hosty, aby neplýtvali jídlem?

    Bezodpadový catering — jak motivovat vaše hosty, aby neplýtvali jídlem?

    Tipy a triky nejen z gastronomie

  • Vaření sous vide – co to je, časy a teploty vaření masa a ryb

    Vaření sous vide – co to je, časy a teploty vaření masa a ryb

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Téměř všichni se zamilovali do vaření sous vide – neexistuje lepší způsob, jak zvýraznit chuť a aroma pokrmů, než je dlouho vařit při nízké teplotě. Potřebujete poradit, jak na to? Přečtěte si náš článek, který vysvětluje, jak dlouho a za jakých teplot se vaří různé druhy masa a ryb.

    Pobierz infografikę
  • Nábor zaměstnanců krok za krokem – Infografika

    Nábor zaměstnanců krok za krokem – Infografika

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Hledáte nové zaměstnance? Zkuste to tentokrát jinak! Získejte příručku, která vás provede procesem hledání nových kuchařů krok za krokem.

  • Jak najít šéfkuchaře? O úspěšném náboru

    Jak najít šéfkuchaře? O úspěšném náboru

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Najít vhodné zaměstnance do kuchyně je celkem výzva. Kde ale najít zapálené zaměstnance, kteří vhodně doplní váš tým?

  • 10 RAD, jak si vybrat 3 nejdůležitější nástroje, které zvýší úroveň vašich gastronomických výtvorů

    10 RAD, jak si vybrat 3 nejdůležitější nástroje, které zvýší úroveň vašich gastronomických výtvorů

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Pro přípravu vysoce kvalitního jídla často není nutné v kuchyni využívat nejrůznější moderní spotřebiče, ale postupovat cílevědomě a s rozmyslem. I když je nejrůznějších přístrojů a kuchyňských spotřebičů přehršel, k přípravě dokonalého pokrmu jich zase tolik nepotřebujete. Z tohoto důvodu jsme vybrali tři nejdůležitější nástroje, bez kterých se kuchaři jen těžko obejdou. Naše rady a doporučení vám pomohou vybrat si ty nejlepší kuchyňské nástroje. Dnes platí, že méně je více, a tak vybírejte pečlivě a nespěchejte.

  • Snižte náklady na jídlo omezením odpadu

    Snižte náklady na jídlo omezením odpadu

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Existují různé způsoby, jak snížit náklady na potraviny. Rozhodně důležité je snižování množství odpadu. Jak toho úspěšně dosáhnout?

  • 10 tipů, jak snižovat množství odpadu

    10 tipů, jak snižovat množství odpadu

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Praktické tipy, které vám pomohou předcházet plýtvání každý den!

  • Gastronomické trendy 2018

    Gastronomické trendy 2018

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Připravte se na další rok. Máme pro vás nové trendy v kuchyni

  • Tipy, jak snížit množství odpadu

    Tipy, jak snížit množství odpadu

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Podívejte se na zaručené tipy, jak omezit množství odpadů v provozu

  • Instrukce SVP a HACCP v provozu

    Instrukce SVP a HACCP v provozu

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Základní pilíře v potravinářství a gastronomii.

  • Povinnosti kuchaře a šéfkuchaře

    Povinnosti kuchaře a šéfkuchaře

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Jaký je rozdíl v rozsahu povinností, a jak se liší jejiích vlastnosti a schopnosti

  • Bezlepková strava

    Bezlepková strava

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Několik tipů, jak jednoduše zahrnout bezlepková jídla do menu

  • Umění přípravy masa

    Umění přípravy masa

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Kulinářské rady, jak připravit jemné, křehké a šťavnaté maso

  • Mise en place

    Mise en place

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Vy i vaše jídlo - připravte se!

  • Jak vyfotit pokrm

    Jak vyfotit pokrm

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Odkryjte tajemství fotografování pokrmů

  • Co dělat a nedělat na sociálních sítích

    Co dělat a nedělat na sociálních sítích

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Instagram a Facebook velmi často obsahují zprávy a obrázky o snídaních, obědech a večeřích - což jsou bezplatné marketingové kanály, které budou inspirovat a propagovat vaši kuchyni. Zde je několik jednoduchých pravidel, které je třeba vzít v úvahu při zveřejňování informací o vašem podniku.

  • Bezpečnost potravin – rizika a viníci

    Bezpečnost potravin – rizika a viníci

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Říká se „Bezpečnost na prvním místě“.

  • Základy servírování jídla

    Základy servírování jídla

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Prezentujte své jídlo správným způsobem a zapůsobte na své hosty.

  • Vyzkoušené nápady na reklamu restaurace

    Vyzkoušené nápady na reklamu restaurace

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Podívejte se, jaký druh reklamy je vhodný k vašemu typu provozovny

  • Jak nabrousit nůž

    Jak nabrousit nůž

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Základní vybavení a jak s ním pracovat

  • Zelenina s chutí

    Zelenina s chutí

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Připravte zeleninu, která zachutná každému

  • Jak sestavit jídelní lístek v restauraci

    Jak sestavit jídelní lístek v restauraci

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Připomeňte si základní zásady

  • Devět nápadů na propagaci restaurace

    Devět nápadů na propagaci restaurace

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Propagace je nejobvyklejší způsob, jak přivést nové zákazníky a udržet si ty stávající. Zde najdete několik čerstvých nápadů, jak oslovit vaše publikum.

  • Zdravé občerstvení - jak zkrotit záchvaty hladu

    Zdravé občerstvení - jak zkrotit záchvaty hladu

    Tipy a triky nejen z gastronomie

  • Fond — 7 způsobů, jak ho použít

    Fond — 7 způsobů, jak ho použít

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Používáte fond pouze k přípravě polévek? Je čas to změnit. Voňavý fond ze zeleniny, masa, nebo hub je základní složkou mnoha jídel. Vytváří nejen chuť, ale také dává pokrmům nádhernou vůni a barvu.

  • Host, nebo kuchař? Pár slov o přizpůsobování potravin.

    Host, nebo kuchař? Pár slov o přizpůsobování potravin.

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Koncept spočívající v tom, že si hosté vyberou ingredience do jejich pokrmu, není nic nového - koneckonců, na tomto principu vždy fungovaly bufetové restaurace nebo pizzerie (kde si můžete vybrat náplň své vlastní pizzy). Tento přístup se však až nyní stává oblíbeným i v jiných typech restaurací. Zdá se, že mnozí hosté očekávají, že dostanou příležitost si svoje pokrmy přizpůsobit vlastním potřebám.

  • Nápady na prezentaci jídla na talíři  - co použít jako dekoraci?

    Nápady na prezentaci jídla na talíři - co použít jako dekoraci?

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Všichni si pamatujeme květy vytvořené z plátků mrkve - ta doba je naštěstí dávno pryč. V současné době existuje spousta sofistikovanějších způsobů, jak ozdobit talíř, a od kuchařů se očekává, že budou v tomto ohledu velmi kreativní. Jaké prvky můžete použít pro zvýraznění charakteru vašeho pokrmu?

  • Sbohem brčka! Jak podávat jídlo bez plastů a jednorázových pomůcek?

    Sbohem brčka! Jak podávat jídlo bez plastů a jednorázových pomůcek?

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Intenzivní environmentální kampaně žádající zredukování užívání plastů změnily očekávání návštěvníků barů a restaurací. V minulosti postačovala čistota a pěkná prezentace. Dnes musíte zajistit i to, aby váš podnik nepoškozoval životní prostředí. Jak se toho dá dosáhnout?

  • Pět inspirací na grilované ovoce

    Pět inspirací na grilované ovoce

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Grilovací sezóna je za rohem. Přemýšlíte, čím překvapit vaše hosty? Už nemusíte! Přinášíme vám tipy na přípravu kreativního a velice chutného grilovaného ovoce.

  • Vychutnávat si jídlo a bavit se při tom? Jak "eatertainment" mění odvětví stravování.

    Vychutnávat si jídlo a bavit se při tom? Jak "eatertainment" mění odvětví stravování.

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Je jídlo zábava? Samozřejmě! A co takhle zkombinovat jídlo a zábavu? Seznamte se s pojmem "eatertainment"!

  • Michelinské hvězdy a jak je získat

    Michelinské hvězdy a jak je získat

    Tipy a triky nejen z gastronomie

    Michelinská hvězda představuje jedno z nejprestižnějších čestných ocenění pro restauraci a její získání je snem každého kuchaře. Znamená to vyvrcholení jejich práce na koncepci restaurace a kuchaři s hězdou navíc okamžitě získávají mezinárodní renomé. Jak tedy získat toto prestižní ocenění?

Všechny články

Doporučené recepty

  • Treska se slaninovou krustou na ratatouille s tymiánem
  • Semifredo
  • Hovězí Wellington podávané s omáčkou béarnaise, mrkví s pomerančem na špenátovém pyré
  • Piccata z krůty na klasické rajčatové omáčce s bazalkou
Zobrazit více receptů (352)

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet
Máte již účet? Přihlásit se
  • Domů
  • Inspirace pro kuchaře
  • Recepty
  • Produkty
  • O nás
  • Newsletter přihlášení
  • Vyberte zemi
  • Please Recycle
  • Právní podmínky
  • Oznámení o ochraně osobních údajů
  • Oznámení o používání souborů cookie
  • Mapa stránek
Přihlaste se k odběru newsletteru

Když se zaregistrujete ještě dnes, obdržíte např. recepty, informace o novínkách, trendech.

Najdete nás...
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Domů

© 2021 Unilever Food Solutions | všechna práva vyhrazena

Unilever Food Solutions » Domů

Instalovat aplikaci do Vaše iPhonu. Instalovat aplikaci do Vaše iPhadu Instalovat aplikaci do Vaše telefonu s Androidem. Instalovat aplikaci do Vaše telefonu s Windows.

Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky. Klikněte na ikonu sdílet výše a vybrerte přidat do domovské obrazovky Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přirat na domovskou obrazovku. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.

x