Kachna pečená tradičním orientálním způsobem, podávaná s dýní, červeným zelím a praženými ořechy
Použité orientální koření přenáší toto jídlo do světa orientu.

Suroviny
Kachna
-
Pekingská kachna 5 kus
-
Voda 10 l
-
Sůl 500 g
-
Cukr 100 g
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 30 g
-
Skořicová kůra 30 g
-
Hřebíček 10 g
-
Zázvor 50 g
-
Česnek stroužky 3 kus
-
Cukrový sirup 100 ml
-
Med 50 g
Pyré z červeného zelí
-
Zelí, červené, čerstvé 600 g
-
Šťáva z červeného zelí 200 ml
-
Sůl, cukr, černý pepř
-
Ocet z červeného vína 40 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150 ml
-
Máslo 80 g
Pyré z muškátové dýně
-
Dýně 400 g
-
Olivový olej 40 ml
-
Mléko 50 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 50 ml
-
Máslo 50 g
-
Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
Příprava
-
Kachna
- Připravte slaný nálev – smíchejte vodu s cukrem a solí.
- Kachny vložte do nálevu na 24 hodiny. Vyjměte, opláchněte a osušte.
- Badyán, skořicovou kůru, hřebíček, zázvor a česnek umixujte a smíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang. Marinádu vetřete dovnitř kachny a zašijte.
- Celé kachny ponořte na 10 sekund do vroucí vody s aromatickými bylinkami.
- Položte je na papír na pečení a pečte hodinu v teplotě 150 °C.
- Cukrový sirup, med a zázvor zahřejte s přidáním malého množství vody.
- Kachny vyjměte z trouby a důkladně obalte připravenou směsí.
- Vložte znovu do trouby na 180 °C a pečte, až získáte požadovanou barvu (cca 30 minut).
-
Pyré z červeného zelí
- Orestujte cibuli, přidejte zelí, šťávu ze zelí, sůl, cukr a pepř. Vařte do měkka.
- Přidejte ocet a Ramu Cremefi ne Profi 31 %. Chvíli povařte a umixujte na konzistenci pyré spolu s máslem.
-
Pyré z muškátové dýně
- Dýni nakrájejte na kousky, promíchejte s olejem, zaviňte do hliníkové folie a pečte v teplotě 200 °C do měkka.
- Zahřejte mléko a Ramu Cremefi ne Profi 31 %. Přidejte dýni a koření. Umixujte na pyré s přidáním másla.