+

Kachna

Pyré z červeného zelí

  • Zelí, červené, čerstvé 600 g
  • Šťáva z červeného zelí 200 ml
  • Sůl, cukr, černý pepř
  • Ocet z červeného vína 40 ml
  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150 ml
  • Máslo 80 g

Pyré z muškátové dýně

  • Dýně 400 g
  • Olivový olej 40 ml
  • Mléko 50 ml
  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 50 ml
  • Máslo 50 g
  • Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
  1. Kachna

    • Připravte slaný nálev – smíchejte vodu s cukrem a solí.
    • Kachny vložte do nálevu na 24 hodiny. Vyjměte, opláchněte a osušte.
    • Badyán, skořicovou kůru, hřebíček, zázvor a česnek umixujte a smíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang. Marinádu vetřete dovnitř kachny a zašijte.
    • Celé kachny ponořte na 10 sekund do vroucí vody s aromatickými bylinkami.
    • Položte je na papír na pečení a pečte hodinu v teplotě 150 °C.
    • Cukrový sirup, med a zázvor zahřejte s přidáním malého množství vody.
    • Kachny vyjměte z trouby a důkladně obalte připravenou směsí.
    • Vložte znovu do trouby na 180 °C a pečte, až získáte požadovanou barvu (cca 30 minut).
  2. Pyré z červeného zelí

    • Orestujte cibuli, přidejte zelí, šťávu ze zelí, sůl, cukr a pepř. Vařte do měkka.
    • Přidejte ocet a Ramu Cremefi ne Profi 31 %. Chvíli povařte a umixujte na konzistenci pyré spolu s máslem.
  3. Pyré z muškátové dýně

    • Dýni nakrájejte na kousky, promíchejte s olejem, zaviňte do hliníkové folie a pečte v teplotě 200 °C do měkka.
    • Zahřejte mléko a Ramu Cremefi ne Profi 31 %. Přidejte dýni a koření. Umixujte na pyré s přidáním másla.