Milan Sahánek

Milan Sahánek

V současnosti manažer kuchařského servisu firmy Unilever pro ČR a SR a vedoucí Kuchařského týmu v UFS Kuchařském studiu. Vyučil se v Praze, později pracoval i v dalších zemích světa. Vystudoval hotelovou školu v Mariánských Lázních a je absolventem různých odborných stáží a kurzů (Německo, Francie, Rakousko, USA, Japonsko..).

Po sametové revoluci se stal na čtyřleté olympijské období kapitánem národního týmu kuchařů České republiky, který velmi úspěšně reprezentoval naši vlast na prestižních světových soutěžích.  Je držitelem mnoha kulinářských ocenění, mj. jako dosud jediný u nás získal i dvě zlaté medaile z kuchařské olympiády IKA v různých soutěžních kategoriích.

 

V současnosti je za Českou republiku na listině certifikovaných mezinárodních rozhodčích Světové federace kuchařů s nejvyšší licencí A pro celosvětové soutěže. Jeho nejen gastronomické motto zní: „Spokojenost je měřítkem všech věcí.“

 

Jan Davídek

Jan Davídek

Již 12 rokem zastává funkci šéfkuchaře a gastronomického poradce ve společnosti Unilever Food Solutions. Ke kuchařině přičichl už jako malý kluk, kdy s babičkou zadělával těsto na knedlíky a buchty, ale až ve 14ti letech se rozhodl stát se kuchařem.

Obrovskou školou života mu byla studia a učení při hotelu Intercontinental Praha, kde mu mistrová paní Ulihrachová předala veškerý svůj kuchařský um a potřebný řád. Ve druhém ročníku vyhrál celostátní soutěž Gastro Junior a tím odstartovala jeho kuchařská soutěžní kariéra.

V roce 2001 se stává členem Regionálního pražského týmu, později jeho kapitánem a následně managerem.  

Po vyučení zůstává 4 roky v hotelu Intercontinental Praha v restauraci Zlatá Praha a při práci zakončuje své vzdělání maturitou. V roce 2002 získává titul kuchaře roku, dále je držitelem zlaté medaile z Intergastra Stuttgart, bronzové z olympiády IKA Erfurt a z posledních úspěchů stojí za zmíňku zlatá medaile z Pattaya City Culinary Chellange v roce 2012 a 1.místo a Celkové vítězství na Thailand Cullinary World Challenge 2014 a bronzová medaile ze Singaporu 2015. Vlastní certifikát thajské kuchyně, který mohl uplatnit například i při své stáži na Velvyslanectví ČR ve Vietnamu. V roce 2013 založil svůj moderní kuchařský tým Czech Chefs o.s.

Juraj Dohňanský

Juraj Dohňanský

Pochází z Trenčína, kde absolvoval učební obor kuchař – číšník. Vedle Slovenské republiky začal pracovat i v dalších zemích jako Rakousko nebo Česko, kde zastával přední kuchařské pozice.

Vedle bohatých zkušeností hlavně z oblasti uzavřeného stravování si dále rozšiřoval znalosti absolvováním různých gastronomických cest a kurzů v zahraničí, zejména v Německu (odborná stáž u Joachima Wisslera) a dnes je předává dál ve své funkci šéfkuchaře firmy Unilever Food Solutions.

 

Od roku 2008 se zde podílí na mnoha gastronomických akcích a jeho úlohou je inspirovat a trénovat kuchyňský personál, šéfkuchaře a tým obchodních poradců po celé České republice a částečně na Slovensku. Jako zkušený člen UFS kuchařského servisu školí kuchaře z mezinárodních řetězců v moderně vybudovaném kuchařském studiu nebo ho můžete vidět při praktických ukázkách přípravy jídel na různých místech obou republik.

Jeho motto zní: „Jídlo zahání hlad, učení hloupost“.

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.