Milan Sahánek

Milan Sahánek

V současnosti manažer kuchařského servisu firmy Unilever pro ČR a SR a vedoucí Kuchařského týmu v UFS Kuchařském studiu. Vyučil se v Praze, později pracoval i v dalších zemích světa. Vystudoval hotelovou školu v Mariánských Lázních a je absolventem různých odborných stáží a kurzů (Německo, Francie, Rakousko, USA, Japonsko..).

Po sametové revoluci se stal na čtyřleté olympijské období kapitánem národního týmu kuchařů České republiky, který velmi úspěšně reprezentoval naši vlast na prestižních světových soutěžích.  Je držitelem mnoha kulinářských ocenění, mj. jako dosud jediný u nás získal i dvě zlaté medaile z kuchařské olympiády IKA v různých soutěžních kategoriích.

 

V současnosti je za Českou republiku na listině certifikovaných mezinárodních rozhodčích Světové federace kuchařů s nejvyšší licencí A pro celosvětové soutěže. Jeho nejen gastronomické motto zní: „Spokojenost je měřítkem všech věcí.“

 

Juraj Dohňanský

Juraj Dohňanský

Pochází z Trenčína, kde absolvoval učební obor kuchař – číšník. Vedle Slovenské republiky začal pracovat i v dalších zemích jako Rakousko nebo Česko, kde zastával přední kuchařské pozice.

Vedle bohatých zkušeností hlavně z oblasti uzavřeného stravování si dále rozšiřoval znalosti absolvováním různých gastronomických cest a kurzů v zahraničí, zejména v Německu (odborná stáž u Joachima Wisslera) a dnes je předává dál ve své funkci šéfkuchaře firmy Unilever Food Solutions.

 

Od roku 2008 se zde podílí na mnoha gastronomických akcích a jeho úlohou je inspirovat a trénovat kuchyňský personál, šéfkuchaře a tým obchodních poradců po celé České republice a částečně na Slovensku. Jako zkušený člen UFS kuchařského servisu školí kuchaře z mezinárodních řetězců v moderně vybudovaném kuchařském studiu nebo ho můžete vidět při praktických ukázkách přípravy jídel na různých místech obou republik.

Jeho motto zní: „Jídlo zahání hlad, učení hloupost“.