Jen málo každodenních jídel se může srovnávat s moquecou z Bahie – v hliněném hrnci vařeným gulášem z mořských plodů, zahušťovaným kokosovým mlékem, s přísadou oleje dende, žlutou cibulí, rajčaty, zelenou paprikou a koriandrem. Podává se s farofou – praženou tapiokou, tedy moukou z manioku (kasavy). Moqueca je nejlepší jako hlavní jídlo.

Podívejte se na video a naučte se připravit jedno z nejlepších brazilských jídel.

Brazilská Moqueca

00:46

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.