Snížení nákladů

Každá ingredience něco stojí — a plýtvání jimi vás vlastně stojí hned třikrát.

Například pokud nebudete vědět, kolik zákazníků si dané jídlo průměrně objedná a váš personál nakrájí dvakrát tolik zeleniny, než je potřeba, musíte přebytky někde uložit. Pokud nakrájenou zeleninu druhý den nespotřebujete, musíte ji vyhodit.

Pokud tedy bude kuchyň vytvářet velké množství odpadu, přicházíte o peníze. Proto správný obchodník myslí na omezení plýtvání, dobrou správu zásob a rozumné plánování menu. 

Přilákejte ty, kterým životní prostředí leží na srdci

O změně klimatu se je možné dočíst v médiích každý den a pozornost, která je tomuto problému věnována, neustále stoupá, zejména mezi vzdělanými zákazníky ve velkých městech.

Zákazníci stále více dbají na to, aby se vyhnuli používání jednorázového plastového nádobí a příborů, nebo zda si mohou vzít nedojedenou porci sebou domů.

Některé restaurace používají kreativní řešení ke snížení negativního dopadu na životní prostředí, jako například:

  • používání lokálních surovin,
  • přechod z masných na vegetariánská menu,
  • kompostování bio odpadu,
  • recyklování odpadu.

Pokud něco z uvedeného děláte vy sami, nestyďte se a řekněte to vašim zákazníkům – nebo ještě lépe, udělejte z toho svou značku.

Udělejte ze světa lepší místo

Obecně si více uvědomujeme životní prostředí a každý z nás cítí, že naše rozhodnutí ovlivňují naši planetu. Proto zavedení ekologických řešení v restauracích již není motivováno pouze nižšími náklady a více hosty - jde zkrátka a dobře o správnou věc.

Každá ingredience ve vašich pokrmech vyžaduje ke své výrobě vodu, pak krmivo nebo hnojiva a energii. Dále ji bylo nutné přepravit. Je tedy jen na vás, abyste vybrali takové ingredience, které vyžadují co nejméně zdrojů a mají minimální negativní dopad na naši planetu.

Myslete:

  • lokálně místo globálně a
  • rostlinně místo živočišně.

Snížení plýtvání potravinami je také obrovskou úlevou pro životní prostředí, protože při rozkladu produkty uvolňují škodlivý metan.

Díky pečlivému výběru produktů a správnému nakládání s odpady můžete omezit váš negativní dopad na životní prostředí a zlepšit zdraví naší planety.