01:15

Úvod

They say we eat with our eyes so learn how to sharpen your plating skills with Chef Coetzee at Urbanologi, Johannesburg. Understand the importance of plating in the culinary arts and create the perfect canvas for your dish. Learn the techniques, tools and trends with tips and examples as well as seasonal recipes.

02:30

Co je potřeba vzít v úvahu při servírování jídla

Šéfkuchař Coetzee s vámi v tomto kurzu nasdílí, jaký estetický efekt má správně naservírované jídlo, představí vám tipy na praktičnost, rychlost a replikaci servírování včetně stylu a možného použití sezónních ingrediencí.

02:15

Sladké brambory a další přílohy

Zatímco nám šéfkuchař Coetzee ukazuje využití sladkých brambor, diskutuje při tom o dalších možných přílohách, které dotvoří dokonalé jídlo. Naučte se, jak využívat tyto elementy esteticky, od teploty po texturu.

03:05

Výběr správného nádobí

I tvar vašeho nádobí pro servírování může hrát roli! Zjistěte, jak využívat mřížkový systém, aby se zabránilo vzniku mrtvých bodů na talíři.

03:45

Co dělat a co nedělat

Šéfkuchař Coetzee pomocí sezónního salátu předvede, co dělat a nedělat při servírování jídla. Pokud chcete vylepšit váš styl servírování v krátkém čase a docílit perfektních výsledků, koukněte na naše tipy týkající se barev, struktury a vrstvení.

03:01

Sladké brambory (kulatý talíř)

Provedeme vás procesem servírování sladkých brambor, kozího mléka a pěny s použitím kulatého talíře.

03:33

Květák (hranatý talíř)

Šéfkuchař Coetzee ukáže, jak pracuje s hranatým talířem jednoduchými tóny při servírování salátu s květákem. Experimentujte a představujte si jídlo ještě předtím, než ho opravdu naservírujete a vytvořte skvělé pokrmy!