Řecký jehněčí burger se sýrem Halloumi
Štavnatý jehněčí burger doprovázený jedinečnou chutí sýru Haloumi je příkladem využití tradičních řeckých surovin s inovativním přístupem.

Suroviny
Jehněčí karbanátky
-
Jehněčí, mleté 1.2 kg
-
Mletý černý pepř
Náplň hamburgeru
-
Sýr Halloumi 400 g
-
Červená cibule, na kolečka 150 g
-
Vinný ocet, červený 20 ml
Podávání
-
Hamburgerové bulky 10 kus
-
Rukola 200 g
-
Hranolky smažené 1 kg
Příprava
-
Jehněčí karbanátky
- Smíchejte jehněčí maso shořčicí a pepřem.
- Vytvarujte 10 ks karbanátků.
- Opečte maso na grilu nebo pánvi. Ujistěte se, že je uvnitř šťavnaté.
-
Náplň hamburgeru
- Sýr Halloumi nakrájejte na plátky a opečte po obou stranách.
- Nakrájenou červenou cibuli naložte do vinného octa a nechte několik minut odležet.
- Sušená rajčata nakrájejte na kousky.
-
Podávání
- Bulky opečte.
- Namažte je Yofresh, na který položte opláchnutou a osušenou rukolu.
- Dále vršte jehněčí karbanátek, sýr Haloumi, cibuli a sušená rajčata.
- Podávejte sčerstvě připravenými hranolkami.