Špagety s vepřovým masem a rajčaty
Orientační výrobní cena 1 porce je 36,30 Kč.

Suroviny
Příprava
-
Voda na přípravu špaget dle potřeby
-
Sůl 60 g
-
Tuk 250 ml
-
Cibule 170 g
-
Vepřová plec b. k. 1000 g
-
Rajčata 900 g
-
Knorr Černý pepř mletý z Vietnamu
-
Bazalka čerstvá 15 g
-
Strouhaný sýr (Eidam) 190 g
Příprava
-
Příprava
-
Špagety uvaříme téměř doměkka al dente. V dostatečném množství mírně osolené vody, pečlivě propláchneme, necháme řádně okapat a promastíme 1/5 dávky tuku. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na zbylé části tuku, přidáme na drobnější kostičky nakrájené vepřové maso, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme 20 až 30 minut do měkka.
-
K produšenému masu přidáme opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme rajčatový protlak, směs znovu krátce podusíme a podle potřeby dosolíme. Na talíř dáme dávku horkých špaget a do jejich středu vložíme dušené maso s rajčaty.
-
Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a natrhanou bazalkou.
-