+

Příprava

  1. Příprava

    1. Špagety uvaříme téměř doměkka al dente. V dostatečném množství mírně osolené vody, pečlivě propláchneme, necháme řádně okapat a promastíme 1/5 dávky tuku. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na zbylé části tuku, přidáme na drobnější kostičky nakrájené vepřové maso, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme 20 až 30 minut do měkka.
    2. K produšenému masu přidáme opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme rajčatový protlak, směs znovu krátce podusíme a podle potřeby dosolíme. Na talíř dáme dávku horkých špaget a do jejich středu vložíme dušené maso s rajčaty.
    3. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a natrhanou bazalkou.