Asijský vývar z pečené kachny

Suroviny
Asijský vývar z pečené kachny
−
+
€229.8
P ř í p r ava:
Kachní skelet, kosti
/ks
2.0 ks
0%
Mrkev
/g
200.0 g
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Česnek
/g
30.0 g
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
60.0 ml
0%

Badián
/ks
5.0 ks
0%
Skořice
/ks
2.0 ks
0%
Zázvor
/g
45.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Kachní prsa
/ks
3.0 ks
0%
Nudle (soba, udon)
/g
90.0 g
0%
5 spices koření
/g
5.0 g
0%
Okurka marinovaná, sladko-kyselá
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Koriandr
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Chilli vlasy (červené a žluté)
/na dochucení
0.0 na dochucení
0%
Mrkev marinovaná, sladko-kyselá
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Kachní skelet, kosti 2.0 ks
-
Mrkev 200.0 g
-
Cibule 200.0 g
-
Česnek 30.0 g
-
Badián 5.0 ks
-
Skořice 2.0 ks
-
Zázvor 45.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Kachní prsa 3.0 ks
-
Nudle (soba, udon) 90.0 g
-
5 spices koření 5.0 g
-
Okurka marinovaná, sladko-kyselá
-
Koriandr
-
Chilli vlasy (červené a žluté)
-
Mrkev marinovaná, sladko-kyselá
Příprava
-
P ř í p r ava:
Mrkev nakrájíme nahrubo, cibuli i se slupkou rozpůlíme, stejně tak hlavičku česneku. Vše vyskládáme na dno GN nádoby, na ni položíme skelety a kosti z kachny. Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme do zlatohněda. Vše vyjmeme a přendáme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, badián, zázvor, přivedeme k varu a vaříme velmi pozvolna, tzv. táhneme, 2−3 hodiny.Poté vývar scedíme a dochutíme sójovou omáčkou a kuřecím bujónem.Kachní prsa očistíme, osolíme a okořeníme 5 spices kořením, vložíme do vakuovacího sáčku spolu se zázvorem nakrájeným na plátky. Zatavíme, vložíme do vodní lazně a vaříme na 62 °C po dobu 90 minut. Poté přendáme do ledové vodní lázně. Kachní prsa vyndáme ze sáčku a opečeme na pánvi do zlatohnědé barvy.Nudle vaříme v horké vodě cca 6 minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.Opečená kachní prsa krájíme na plátky a společně s nudlemi zaléváme v talíři horkým vývarem a doplníme o dekoraci.