Batátové ravioly s mátovým přelivem
Batáty můžete stejně jako brambory využít v kuchyni mnohostranně. Dají se vařit i péct, lze z nich připravit i "bramborovou" kaši.

Suroviny
Batátové ravioly s mátovým přelivem
−
+
€23.41
Těsto
Hladká mouka
/g
500.0 g
0%
Voda
/ml
300.0 ml
0%
Sezamový olej
/ml
40.0 ml
0%
Kurkuma kořen
/g
2.0 g
0%
Sůl
/g
8.0 g
0%
Náplň
Brambory, sladké, batáty
/g
460.0 g
0%
Koření kari
/g
1.0 g
0%
Pomerančový sirup
/g
5.0 g
0%
Mátový přeliv
Jogurt bílý
/ml
250.0 ml
0%
Máta čerstvá
/g
40.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/ml
250.0 ml
0%
Kardamon
/g
0.0 g
0%
Sezamový olej
/ml
20.0 ml
0%
/
Těsto
-
Hladká mouka 500.0 g
-
Voda 300.0 ml
-
Sezamový olej 40.0 ml
-
Kurkuma kořen 2.0 g
-
Sůl 8.0 g
Náplň
-
Brambory, sladké, batáty 460.0 g
-
Koření kari 1.0 g
-
Pomerančový sirup 5.0 g
Mátový přeliv
-
Jogurt bílý 250.0 ml
-
Máta čerstvá 40.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 250.0 ml
-
Kardamon
-
Sezamový olej 20.0 ml
Příprava
-
Těsto
- Na těsto smíchejte všechny ingredience do hladké konzistence a dejte do chladu alespoň na 1 hodinu.
-
Náplň
- Vařené oloupané a vychladlé batáty protlačíme lisem na brambory, přidáme směs na bramborovou kaši, kari koření, zeleninový fond, sezamový olej, pomerančový sirup, směs sezamu a vše dobře promícháme.
- Z těsta si nakrájíme jednotlivé porce raviol - cca 25 g/ks. Vypracujeme kuličku, kterou rozválíme do tenké kulaté placky. Doprostřed vložíme pomocí lžíce sladkou batátovou náplň, překlopíme napůl a okraje stlačíme pevně k sobě. Výborně to jde za pomoci plastové formy na ravioly.
- Vysmažíme v oleji do zlatova po obou stranách .
-
Mátový přeliv
- Smícháme jogurt se zakysaným rostlinným krémem a ochutíme nasekanou mátou, kardamomem a sezamovým olejem. Při podávání můžeme dozdobit lístky máty nebo menších salátů.