Menu

Suroviny

+

Na žebra:

Na glazuru:

Na přílohu ze zeleného hrášku:

  • Zelený hrášek 1.3 kg
  • Máslo 50.0 g
  • Šalotka 100.0 g
  • Med 30.0 g
  • Chilli papričky, nakrájené 1.0 ks

Servírování pokrmu:

  • Máta, listy, nasekaná, nahrubo 10.0 g
  • Sůl
  • Cherry rajčátka

Recept a postup na dokonale kouřová vepřová žebírka s medovo-pivní glazurou s lehkým salátkem se zeleným hráškem. 

...

Příprava

  1. Na žebra:

    • Žebra posypte z obou stran solí a nechte 2 hodiny odležet.
    • Poté okořeňte kořením na maso Delikat a zavakuujte.
    • Vařte sous vide při 85 ⁰C po dobu 8 hodin, poté vložte do ledové vody. 
  2. Na glazuru:

    • Smíchejte pivo s medem, zredukujte na polovinu a poté smíchejte s barbecue omáčkou
    • Vyjměte žebra z vakuového sáčku,osuště, oglazujte a grilujte. Během grilování postupně přidávejte více glazury.
  3. Na přílohu ze zeleného hrášku:

    • Hrášek vložte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty. Poté ho ponořte do ledové vody.
    • Na másle orestujte šalotku do zesklovatění, poté přidejte med, chilli papričky a hrášek. 
    •  Opékejte ještě 2 minuty.
  4. Servírování pokrmu:

    • Přidejte lístky máty a okořeňte podle chuti.
    • Hotový pokrm ozdobte cherry rajčátky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu