Menu

Suroviny

+

Recept:

  • Rýže, divoká 400.0 g
  • Olivový olej 70.0 ml
  • Brusinky, sušené 80.0 g
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Hovězí maso, steakové, ribeye 1400.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Whisky 80.0 ml
  • Grilovací koření 25.0 g
  • Paprika grilovaná 230.0 g
  • Olivový olej 80.0 ml
  • Česnek 20.0 g
  • Med 40.0 g
  • Francouzská hořčice s hořčičnými semínky 30.0 g
  • Citronový extrakt / esence 10.0 ml
  • Umami esence 15.0 ml
  • Petržel, nať, nasekaná 15.0 g
  • Červená řepa čerstvá, malá 400.0 g
  • Olivový olej 30.0 ml
  • Tymián, čerstvý 5.0 g
  • Salátová okurka 400.0 g
  • Salát dubový list 100.0 g
  • Ředkvička, rozpůlené 400.0 g
  • Avokádo, nakrájené na plátky 400.0 g
  • Granátové jablko 250.0 g

Servírování

  • Šťovíkové listy

Bowl, populární a trendy pokrm, kterým přilákáte náročné i klasické strávníky. Zvlášť, když zkusíte recept s divokou rýží a ribeye steakem! 

...

Příprava

  1. Recept:

    • Rýži uvařte v osolené vodě. Sceďte a nechte vychladnout. Smíchejte s olivovým olejem a brusinkami. Podle chuti okořeňte.
    • Vložte ribeye do marinády vyrobené z oleje, whisky a grilovacího koření. Nechte 2-3 hodiny marinovat a poté grilujte dle libosti.
    • Grilované papriky rozmixute s olejem, hořčicí a česnekem. Přidejte med, francouzskou hořčici, oba druhy tekutých esencí a petrželovou nať. Vyšlehejte a dochuťte.
    • Červenou řepu opečte, rozpůlte a ochuťte olivovým olejem a tymiánem.
    • Okurku nakrájejte podélně na čtyři kusy, vykrojte semínkovou část a zbytek okurky nakrájejte šikmo na proužky.
  2. Servírování

    • Do hluboké mísy naaranžujte listy salátu, přidejte rýži, okurku, ředkvičky, červenou řepu, avokádo, granátové jablko a omáčku z grilované papriky. 
    • Ozdobte listy šťovíku.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu