Menu

Suroviny

+

Kuře a krevety

Těstoviny

  • Těstoviny Mie 600.0 g

Omáčka

Zelenina

  • Olej 20.0 ml
  • Sezamový olej 20.0 ml
  • Brokolice, blanšírovaná (malé růžičky) 350.0 g
  • Cukrový hrášek 100.0 g
  • Mrkev, blanšírovaná (tenké proužky) 200.0 g
  • Sůl

Servírování

  • Šalotka, šikmo nakrájená 100.0 g
  • Chilli paprička 2.0 kus

Chow mein je tradiční pokrm připravovaný při vysoké teplotě ve wok pánvi. Tato technika zachovává barvu a křupavost zeleniny.

...

Příprava

  1. Kuře a krevety

    • Kuřecí maso nakrájejte na proužky, smíchejte s krevetami, přidejte rozkvedlané vejce a zbývající složky, důkladně promíchejte.
    • Usmažte v hlubokém oleji.
  2. Těstoviny

    • Uvařte a prolijte studenou vodou.
  3. Omáčka

    • Na oleji nechte zesklovatět cibuli s česnekem a zázvorem, vlijte vodu, přidejte zbývající složky a povařte.
    • Omáčku zahustěte namočeným kukuřičným škrobem.
  4. Zelenina

    • Na pánvi wok orestujte zeleninu, promíchejte ji s krevetami, kuřecím masem, těstovinami a omáčkou.
  5. Servírování

    • Chow mein podávejte posypané nakrájenou šalotkou a kroužky chilli papriky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu