Drůbeží kaldoun

Suroviny
Drůbeží kaldoun
−
+
€1028.9
Postup
Drůbeží drůbky
/g
500.0 g
0%
Zelenina, kořenová
/g
250.0 g
0%
Květák
/g
100.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Bílý pepř, mletý
/g
1.0 g
0%
Muškátový oříšek
/g
0.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
200.0 ml
0%
Mléko (na legírování)
/g
70.0 g
0%
Vaječný žloutek (na legírování)
/g
120.0 g
0%
Čerstvá petrželka
/g
10.0 g
0%
/
Postup
-
Drůbeží drůbky 500.0 g
-
Zelenina, kořenová 250.0 g
-
Květák 100.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Bílý pepř, mletý 1.0 g
-
Muškátový oříšek
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200.0 ml
-
Mléko (na legírování) 70.0 g
-
Vaječný žloutek (na legírování) 120.0 g
-
Čerstvá petrželka 10.0 g
Příprava
-
Postup
- Drůbky očistěte a opláchněte. Vložte je do hrnce s vodou a přiveďte k varu.
- Odstraňte vzniklou pěnu na povrchu, přidejte Knorr kuřecí bujón, kořenovou zeleninu, květák a vařte do měkka. Měkkou zeleninu vyjměte, drůbky vařte dál.
- Uvařené maso zbavte kostí a nakrájejte společně se zeleninou na kousky. Vývar přeceďte, zahustěte jíškou a ochuťte muškátovým oříškem. Krátce společně povařte s masem a zeleninou.
- Zjemněte rostlinným krémem.
- Zlegírujte žloutky rozmíchanými v mléce a dále již polévku nevařte.
-
Servírování
- Teplé předvařené široké nudle vložíte do hrnce nebo přímo do talíře a zalijte krémovou polévkou.
- Porce ozdobte jemně nasekanou petrželkou.