Suroviny

+

Ryba:

  • Filety pstruha 1300.0 g
  • Kůra ze dvou citrónů
  • Sůl, pepř na ochucení
  • Máslo 100.0 g
  • Zeleninový fond z mrkve, kořene petržele, žampiónů, stonků celeru a cibule

Hráškové pyré:

  • Hrášek, mražený 500.0 g
  • Česnek 50.0 g
  • Vanilkový lusk 1.0 kus
  • Vysokotučná smetana 100.0 ml
  • Mleté chilli

Fenykl:

  • Máslo 40.0 g
  • Zeleninový fond 100.0 ml
  • Balzamikový ocet 70.0 ml
  • Fenykl, syrový 600.0 g

Omáčka velouté:

Příprava

  1. Ryba:

    • Oloupejte zeleninu a připravte fond.
    • Filety pstruha osolte a opepřete a posypejte citrónovou kůrou. Rybu potřete máslem, natvarujte a zabalte do potravinové fólie. Vařte v páře nebo vodní lázni při 58 ˚C 20 minut.
  2. Hráškové pyré:

    • Smíchejte všechny suroviny, poduste 20 minut a připravte pyré.
  3. Fenykl:

    • Krátce opečte kousky fenyklu na másle. Přidejte česnek, fond a ocet.
    • Krátce poduste, ale ne příliš dlouho, aby fenykl zůstal křupavý.
  4. Omáčka velouté:

    • V pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a vytvořte jíšku. Poté přilijte zeleninový fond a koncentrovaný rybí fond a povařte při nízké teplotě, dokud nebude omáčka krémová a jemná. Přilijte smetanu.
    • Ochuťte pepřem a citrónovou šťávou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu