Fermentovaný Kimchi salát podávaný ve sklenici
Základem salátů kimchi je mléčné kvašení zfermentované zeleniny při nízké teplotě, které se stará o specifickou nakyslou chuť a také trpkou vůni.

Suroviny
Fermentovaný Kimchi salát podávaný ve sklenici
−
+
€67.45
Salát
Zelí, čínské
/kg
2.0 kg
0%
Ředkev Daikon
/g
400.0 g
0%
Sůl
/
0.0
0%
Cibule, jarní
/g
50.0 g
0%
Vločky z červené papriky
/g
25.0 g
0%
Cukr
/g
30.0 g
0%
Knorr Sambal Manis - Omáčka chilli a sója 1 l
/ml
150.0 ml
0%

Zázvor
/g
60.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
15.0 kus
0%
Knorr Professional Essence Rybí bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

/
Salát
-
Zelí, čínské 2.0 kg
-
Ředkev Daikon 400.0 g
-
Sůl
-
Cibule, jarní 50.0 g
-
Vločky z červené papriky 25.0 g
-
Cukr 30.0 g
-
Zázvor 60.0 g
-
Česnek stroužky 15.0 kus
Příprava
-
Salát
- Nakrájíme zelí na 5 cm velké kousky a vložíme do mísy. Posypeme solí, pomačkáme tak, až začně pouštět šťávu, pokryjeme případně vodou a necháme zatížené 24 hodin při pokojové teplotě.
- Poté zelí důkladně propláchneme studenou vodou, necháme řádně okapat na sítě (vymačkáme co nejvíce zbylé tekutiny) a vložíme do suché nádoby.
- Zbylé ingredience promícháme a smícháme se zelím – zelí musí být pokryté směsí.
- Vložíme do jednotlivých skleniček, stlačíme, uzavřeme a dáme do tmavého prostoru na nejméně 24 hodin.
- Směs musí být vždy pod tekutinou. Po zfermentování sklenici otevřeme, aby mohl odejít vzniklý plyn a v chladu uchováme až 1 týden.