Filet z kuřete ve směsi panko s jablečným čatní
Smažené kuře podávejte s čatní, ozdobené čerstvým koriandrem.

Suroviny
Kuře
-
Kuřecí prsa 1.2 kg
Obalovací směs
-
Sycená voda 0.5 l
-
Vejce 1 kus
-
Hladká mouka 350 g
-
Kukuřičný škrob 100 g
-
Kypřící prášek 5 g
-
Mleté chilli 2 g
-
Panko strouhanka 250 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 150 ml
-
Sůl
Čatní
-
Cukr 100 g
-
Jablečný ocet 150 ml
-
Zázvor 50 g
-
Limetka 1 kus
-
Jablka (oloupaná, odjadřincovaná) 500 g
-
Koriandr listy, čerstvý
Příprava
-
Kuře
- Prsa nakrájejte na velké kousky a okořeňte směsí Knorr Delikat.
-
Obalovací směs
- Sycenou vodu rozmíchejte s vejcem, moukou, škrobem, kypřicím práškem, chilli a dochuťte.
- Kousky kuřete vložte do připravené obalovací směsi a potom obalte také v panko strouhance.
- Na GN plech rozložte obalené kousky masa, postříkejte Ramou Combi, otočte na druhou stranu a znovu postříkejte.
- Pečte 12 minut v troubě vyhřáté na teplotu 190 °C.
-
Čatní
-
V hrnci svařte ocet s cukrem a zázvorem nakrájeným na velmi drobné kostičky, vařte až do odpaření poloviny tekutiny. Potom přidejte nakrájená jablka, kari pastu, limetovou šťávu a kůru. Čatní vařte cca 3 minuty, odstavte a nechte vychladnout.
-