Glazovaná mrkev s drůbežími krky, kořeněnými pistáciemi a zakysaným krémem
Pistácie dodají pokrmu z tradičních surovin na netradiční chuti, která Vás překvapí.

Suroviny
Glazovaná mrkev s drůbežími krky, kořeněnými pistáciemi a zakysaným krémem
−
+
€1541.6
Pistácie
Ořechy, Pistácie loupané
/g
150.0 g
0%
Cukr
/g
8.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Kajenský pepř
/g
1.0 g
0%
Skořice mletá
/g
2.0 g
0%
Vaječný bílek
/kus
2.0 kus
0%
Karotka
Karotka (oloupaná, nakrájená)
/kus
40.0 kus
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
0.0 ml
0%

Barevný pepř drcený
/g
2.0 g
0%
Sůl
/g
3.0 g
0%
Máslo
/g
100.0 g
0%
Konfit z kuřecích krků
Kuřecí krky
/kus
24.0 kus
0%
Cukr, hnědý
/g
5.0 g
0%
Kachní nebo husí sádlo
/l
2.0 l
0%
Sůl
/g
8.0 g
0%
Servírování
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/g
100.0 g
0%
Kopr, čerstvý
/g
0.0 g
0%
/
Pistácie
-
Ořechy, Pistácie loupané 150.0 g
-
Cukr 8.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Kajenský pepř 1.0 g
-
Skořice mletá 2.0 g
-
Vaječný bílek 2.0 kus
Karotka
-
Karotka (oloupaná, nakrájená) 40.0 kus
-
Barevný pepř drcený 2.0 g
-
Sůl 3.0 g
-
Máslo 100.0 g
Konfit z kuřecích krků
-
Kuřecí krky 24.0 kus
-
Cukr, hnědý 5.0 g
-
Kachní nebo husí sádlo 2.0 l
-
Sůl 8.0 g
Servírování
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 100.0 g
-
Kopr, čerstvý
Příprava
-
Pistácie
- Konvektomat předehřejeme na 160 °C. Pistácie vložíme do misky a ochutíme cukrem, solí, kajenským pepřem a skořicí. Přidáme vaječný bílek a pistácie obalíme.
- Vložíme na plech na pečící papír a pečeme cca 20 minut. Necháme vystydnout a poté nasekáme.
-
Karotka
- Karotky uvaříme v jednom litru kuřecího vývaru, připraveného z Essence kuřecí bujón, ideálně tak, aby se vývar odvařil a karotky byly měkké, cca 8 minut. Případně přebytečný vývar slijeme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme máslo a oglazujeme.
-
Konfit z kuřecích krků
- Kuřecí krky osolíme, přidáme hnědý cukr a dáme do nádoby, kterou uzavřeme. Vložíme do lednice na 24 hodin.
- Poté umyjeme vodou a osušíme. Konvektomat předehřejeme na 145 °C. Kuřecí krky ponoříme do sádla a vložíme do konvektomatu na 4 hodiny.
- Poté odcedíme tuk, krky obereme, natrháme a zamícháme do karotky.
-
Servírování
- Karotku s krky servírujeme na talíř, přidáme zakysaný krém, pistácie a snítky kopru.