Menu

Suroviny

+

Losos

Omáčka se zeleninou


Zázvor je velmi oblíbený v asijské kuchyni a nejen v ní. Využívá se do sladkých i slaných pokrmů. V kuchyni používáme čerstvý, sušený, vaření i nakládaný.

...

Příprava

  1. Losos

    • Smícháme sójovou omáčku s cukrem, saké a zázvorem.
    • Na rozpálené pánvi s olejem opečeme porce ryby po obou stranách (asi 4-5 minut), stáhneme teplo a přidáme namíchanou omáčku.
    • Pomocí lžíce přeléváme omáčku přes porce ryby. Jakmile omáčka zhoustne, stáhneme pánev zcela z tepla.
  2. Omáčka se zeleninou

    • Houby Shi-take namočíme do vlažné vody (na 30–45 minut), poté osušíme, odkrojíme nožku a napůlíme.
    • Nakrájíme zeleninu zhruba na 5 cm kusy nebo podélně rozkrojíme. Rozpálíme olej, vložíme houby a poté zeleninu a za velkého tepla 3–4 minuty prohazujeme na pánvi.
    • Přidáme zeleninový fond, sójovou omáčku a nakonec posypeme stonky pažitky.
    • Pro případné jemné zahuštění můžeme použít škrob rozmíchaný s vodou od namočených hub.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu