+

Ryba

Avokádo

  • Slanina snídaňová, plátky 200 g
  • Avokádo, rozmačkané 300 g
  • Koriandr, nasekaný 20 g
  • Šalotka, nakrájená 20 g
  • Jarní cibule, chiffonade (proužky) 100 g

Zálivka

  1. Ryba

    Porce ryby marinujeme v pomerančové šťávě spolu s polovinou česneku. Později rybu vyjmeme z marinády, otřeme do sucha a pokapeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálený gril a opečeme z obou stran. Zbytečně nevysušíme.
  2. Avokádo

    Slaninu vypečeme do křupava a položíme na savý papír. Avokádo smícháme s nasekaným koriandrem, šalotkou a druhou polovinou česneku. Dochutíme případně solí a pepřem.
  3. Zálivka

    Ze směsi na zálivku a oleje připravíme dresink.
  4. Servírování

    Nahřáté placky pita chleba potřeme kachním sádlem a položíme na talíř. Rozetřeme mačkané avokádo, položíme na něj porci ryby, doplníme o křupavou slaninu a navrch položíme směs jarní cibule s mikrobylinkami ochucenými dresinkem a citronovou kůru.