Grilovaná treska se slaninou a mačkaným avokádem

Suroviny
Ryba
-
Filety z tresky (nebo bílé ryby à 150 g) 10 ks
-
Pomerančová šťáva 150 ml
-
Česnek, nasekaný 10 g
Avokádo
-
Slanina snídaňová, plátky 200 g
-
Avokádo, rozmačkané (á 250 g) 300 g
-
Koriandr, nasekaný 20 g
-
Šalotka, nakrájená 20 g
-
Jarní cibule, chiffonade (proužky) 100 g
Zálivka
-
Olivový olej 10 ml
-
Mikrobylinky a citronová kůra na ozdobu
-
Sůl a pepř podle chuti
Příprava
-
Ryba
Porce ryby marinujeme v pomerančové šťávě spolu s polovinou česneku. Později rybu vyjmeme z marinády, otřeme do sucha a pokapeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálený gril a opečeme z obou stran. Zbytečně nevysušíme. -
Avokádo
Slaninu vypečeme do křupava a položíme na savý papír. Avokádo smícháme s nasekaným koriandrem, šalotkou a druhou polovinou česneku. Dochutíme případně solí a pepřem. -
Zálivka
Ze směsi na zálivku a oleje připravíme dresink. -
Servírování
Nahřáté placky pita chleba potřeme kachním sádlem a položíme na talíř. Rozetřeme mačkané avokádo, položíme na něj porci ryby, doplníme o křupavou slaninu a navrch položíme směs jarní cibule s mikrobylinkami ochucenými dresinkem a citronovou kůru.