Grilovaná zelenina ve sladké glazuře se sezamem
Je důležité použít kukuřičný škrob (a ne např. bramborový), tehdy si glazura lépe zachová svou konzistenci a tolik se nerozteče.

Suroviny
Zelenina
-
Mrkev, čerstvá 250 g
-
Kukuřice v klasech (uvařená) 300 g
-
Lilek, čerstvý 250 g
-
Paprika Mix (žlutá, červená) 300 g
-
Cuketa čerstvá 300 g
-
Rajčata 500 g
-
Šalotka 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50 ml
-
Česnek, celá hlavička 5 kus
Glazura
-
Voda 50 ml
-
Sezamový olej 20 ml
-
Cukr, hnědý 50 g
-
Rýžový ocet 50 ml
-
Strouhaný zázvor 30 g
-
Kukuřičný škrob 10 g
-
Sezamová semena 20 g
Servírování
-
Slunečnicové klíčky 30 kus
Příprava
-
Zelenina
- Zeleninu nakrájejte podélně na čtvrtky a pak na šesticentimetrové proužky.
- Kukuřici nakrájejte na třícentimetrové kousky. Mrkev oblanšírujte.
- Zeleninu jemně promíchejte s Ramou Culinesse Profi a směsí Delikat.
- Všechnu zeleninu jemně ogrilujte a osušte na papírových utěrkách.
-
Glazura
- Složky glazury přendejte na pánev, povařte a zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství studené vody.
- Pak přidejte zeleninu a ohřívejte cca 2-3 minuty.
- Nakonec posypte sezamem.
-
Servírování
- Pokrm podávejte ozdobený slunečnicovými klíčky jako hlavní vegetariánské jídlo nebo jako přílohu k jiným pokrmům.