Grilovaná treska se slaninou a mačkaným avokádem

Suroviny
Grilovaná treska se slaninou a mačkaným avokádem
−
+
€76.99
Ryba
Filety z tresky (nebo bílé ryby à 150 g)
/ks
10.0 ks
0%
Knorr Professional Marináda na ryby 0,7 kg
/g
2.0 g
0%

Pomerančová šťáva
/ml
150.0 ml
0%
Česnek, nasekaný
/g
10.0 g
0%
Avokádo
Slanina snídaňová, plátky
/g
200.0 g
0%
Avokádo, rozmačkané (á 250 g)
/g
300.0 g
0%
Koriandr, nasekaný
/g
20.0 g
0%
Šalotka, nakrájená
/g
20.0 g
0%
Jarní cibule, chiffonade (proužky)
/g
100.0 g
0%
Zálivka
Olivový olej
/ml
10.0 ml
0%
Mikrobylinky a citronová kůra na ozdobu
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Sůl a pepř podle chuti
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
/
Ryba
-
Filety z tresky (nebo bílé ryby à 150 g) 10.0 ks
-
Pomerančová šťáva 150.0 ml
-
Česnek, nasekaný 10.0 g
Avokádo
-
Slanina snídaňová, plátky 200.0 g
-
Avokádo, rozmačkané (á 250 g) 300.0 g
-
Koriandr, nasekaný 20.0 g
-
Šalotka, nakrájená 20.0 g
-
Jarní cibule, chiffonade (proužky) 100.0 g
Zálivka
-
Olivový olej 10.0 ml
-
Mikrobylinky a citronová kůra na ozdobu
-
Sůl a pepř podle chuti
Příprava
-
Ryba
Porce ryby marinujeme v pomerančové šťávě spolu s polovinou česneku. Později rybu vyjmeme z marinády, otřeme do sucha a pokapeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálený gril a opečeme z obou stran. Zbytečně nevysušíme. -
Avokádo
Slaninu vypečeme do křupava a položíme na savý papír. Avokádo smícháme s nasekaným koriandrem, šalotkou a druhou polovinou česneku. Dochutíme případně solí a pepřem. -
Zálivka
Ze směsi na zálivku a oleje připravíme dresink. -
Servírování
Nahřáté placky pita chleba potřeme kachním sádlem a položíme na talíř. Rozetřeme mačkané avokádo, položíme na něj porci ryby, doplníme o křupavou slaninu a navrch položíme směs jarní cibule s mikrobylinkami ochucenými dresinkem a citronovou kůru.