Grilovaná zelenina ve sladké glazuře se sezamem
Je důležité použít kukuřičný škrob (a ne např. bramborový), tehdy si glazura lépe zachová svou konzistenci a tolik se nerozteče.

Suroviny
Grilovaná zelenina ve sladké glazuře se sezamem
−
+
€16.7
Zelenina
Mrkev, čerstvá
/g
250.0 g
0%
Kukuřice v klasech (uvařená)
/g
300.0 g
0%
Lilek, čerstvý
/g
250.0 g
0%
Paprika Mix (žlutá, červená)
/g
300.0 g
0%
Cuketa čerstvá
/g
300.0 g
0%
Rajčata
/g
500.0 g
0%
Šalotka
/g
100.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Česnek, celá hlavička ( 42g )
/kus
5.0 kus
0%
Glazura
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
100.0 ml
0%

Voda
/ml
50.0 ml
0%
Sezamový olej
/ml
20.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
50.0 g
0%
Rýžový ocet
/ml
50.0 ml
0%
Strouhaný zázvor
/g
30.0 g
0%
Kukuřičný škrob
/g
10.0 g
0%
Sezamová semena
/g
20.0 g
0%
Servírování
Slunečnicové klíčky / vanička
/kus
30.0 kus
0%
/
Zelenina
-
Mrkev, čerstvá 250.0 g
-
Kukuřice v klasech (uvařená) 300.0 g
-
Lilek, čerstvý 250.0 g
-
Paprika Mix (žlutá, červená) 300.0 g
-
Cuketa čerstvá 300.0 g
-
Rajčata 500.0 g
-
Šalotka 100.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
-
Česnek, celá hlavička ( 42g ) 5.0 kus
Glazura
-
Voda 50.0 ml
-
Sezamový olej 20.0 ml
-
Cukr, hnědý 50.0 g
-
Rýžový ocet 50.0 ml
-
Strouhaný zázvor 30.0 g
-
Kukuřičný škrob 10.0 g
-
Sezamová semena 20.0 g
Servírování
-
Slunečnicové klíčky / vanička 30.0 kus
Příprava
-
Zelenina
- Zeleninu nakrájejte podélně na čtvrtky a pak na šesticentimetrové proužky.
- Kukuřici nakrájejte na třícentimetrové kousky. Mrkev oblanšírujte.
- Zeleninu jemně promíchejte s Ramou Culinesse Profi a směsí Delikat.
- Všechnu zeleninu jemně ogrilujte a osušte na papírových utěrkách.
-
Glazura
- Složky glazury přendejte na pánev, povařte a zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství studené vody.
- Pak přidejte zeleninu a ohřívejte cca 2-3 minuty.
- Nakonec posypte sezamem.
-
Servírování
- Pokrm podávejte ozdobený slunečnicovými klíčky jako hlavní vegetariánské jídlo nebo jako přílohu k jiným pokrmům.