Grilovaný flank steak se salátem
V letních měsících nechte salát vychladit. Vynikne osvěžující chuť koriandru, máty a sladkokyselého dresinku. Naprosto ideální je ke grilovanému masu a vychlazenému pivu.

Suroviny
Grilovaný flank steak se salátem
−
+
€7290.02
Steak
Entercote nebo flank steak (Pupek)
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Marináda na hovězí 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Olej
/ml
150.0 ml
0%
Salát
Rajčata, cherry
/g
320.0 g
0%
Salátová okurka
/g
250.0 g
0%
Cibule červená
/g
80.0 g
0%
Šalotka
/g
40.0 g
0%
Máta
/g
30.0 g
0%
Čerstvý koriandr
/g
50.0 g
0%
Dresink
Česnek čerstvý
/g
30.0 g
0%
Červená chilli pasta
/g
10.0 g
0%
Knorr Sunshine Chilli - Pikantní omáčka 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Šťáva z citrónu ( kus 110 g)
/ml
50.0 ml
0%
Rybí omáčka
/ml
50.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
10.0 g
0%
Voda
/ml
60.0 ml
0%
/
Steak
-
Entercote nebo flank steak (Pupek) 2.0 kg
-
Olej 150.0 ml
Salát
-
Rajčata, cherry 320.0 g
-
Salátová okurka 250.0 g
-
Cibule červená 80.0 g
-
Šalotka 40.0 g
-
Máta 30.0 g
-
Čerstvý koriandr 50.0 g
Dresink
-
Česnek čerstvý 30.0 g
-
Červená chilli pasta 10.0 g
-
Šťáva z citrónu ( kus 110 g) 50.0 ml
-
Rybí omáčka 50.0 ml
-
Cukr, hnědý 10.0 g
-
Voda 60.0 ml
Příprava
-
Steak
- Maso očistíme, překrájíme na porce, okořeníme kořením na hovězí maso, potřeme hovězí Essencí a olejem. Necháme odležet. Před tepelnou úpravou maso vyndáme na 30 minut z chladu a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Maso ogrilujeme metodou přímého grilování z obou stran do požadovaného stupně propečenosti. Po vyjmutí z grilu necháme maso odpočinout. Podáváme se salátem a dresinkem.
-
Salát
- Zeleninu omyjeme, šalotku a červenou cibuli oloupeme. Vše nakrájíme a v misce zamícháme společně s natrhanými lístky máty a koriandru. Vložíme do lednice.
-
Dresink
- Dresink připravíme ve hmoždíři utlučením všech surovin (česnek, rybí omáčka, limetová šťáva, chilli pasta, cukr). Přidáme sunshine chilli omáčku a zamícháme, případně upravíme konzistenci vodou. Pokud nemáme hmoždíř, použijeme mixér.