Gua bao – Bochánky vařené v páře plněné trhaným masem
Omáčky do trhaného masa můžete dát víc, tehdy bude Gua bao ještě šťavnatější. Zeleninové přísady lze zpestřit přidáním libovolného druhu salátu.

Suroviny
Gua bao – Bochánky vařené v páře plněné trhaným masem
−
+
€310.15
Marinování
Hovězí líčko, očištěné
/kg
1.5 kg
0%
Mořská sůl
/g
7.0 g
0%
Červený pepř, drcený
/g
2.0 g
0%
Sojová omácka, standard
/ml
75.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
15.0 g
0%
Česnek, nasekaný
/g
30.0 g
0%
Vaření
Horká voda
/ml
750.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
30.0 ml
0%
Ochucení trhaného masa
Knorr Pang Gang - Omáčka chilli a rajčata 1 l
/ml
100.0 ml
0%

Knorr Sunshine Chilli - Pikantní omáčka 1 l
/ml
100.0 ml
0%

Zázvor, na proužky julienne
/g
30.0 g
0%
Těsto
Hladká mouka
/g
700.0 g
0%
Voda, vlažná
/ml
350.0 ml
0%
Sušené droždí
/g
20.0 g
0%
Cukr
/g
30.0 g
0%
Olej
/ml
25.0 ml
0%
Sůl
/g
7.0 g
0%
Podávání
Paprika, zelená
/g
100.0 g
0%
Zelená okurka, půlkolečka bez semínek
/g
150.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
50.0 g
0%
Šalotka, nasekaná
/g
50.0 g
0%
Klíčky fazole mungo
/g
50.0 g
0%
Arašídy
/g
40.0 g
0%
Čerstvý koriandr
/g
10.0 g
0%
/
Marinování
-
Hovězí líčko, očištěné 1.5 kg
-
Mořská sůl 7.0 g
-
Červený pepř, drcený 2.0 g
-
Sojová omácka, standard 75.0 ml
-
Cukr, hnědý 15.0 g
-
Česnek, nasekaný 30.0 g
Vaření
-
Horká voda 750.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml
Ochucení trhaného masa
-
Zázvor, na proužky julienne 30.0 g
Těsto
-
Hladká mouka 700.0 g
-
Voda, vlažná 350.0 ml
-
Sušené droždí 20.0 g
-
Cukr 30.0 g
-
Olej 25.0 ml
-
Sůl 7.0 g
Podávání
-
Paprika, zelená 100.0 g
-
Zelená okurka, půlkolečka bez semínek 150.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 50.0 g
-
Šalotka, nasekaná 50.0 g
-
Klíčky fazole mungo 50.0 g
-
Arašídy 40.0 g
-
Čerstvý koriandr 10.0 g
Příprava
-
Marinování
- Složky marinády promíchejte, přidejte líčka a odložte do lednice na 12 hodin nebo zavakuujte do sáčku smarinádou.
-
Vaření
- Líčka vyjměte z marinády a orestujte, přeložte do tlakového hrnce (marinádu také přelijte do tlakového hrnce,) vlijte horkou vodu azavřete tlakový hrnec.
- Když se objeví pára, zmírněte oheň, vařte 30 minut, sundejte z tepla a po deseti minutách vypusťte páru a pomalu tlakový hrnec otevřete.
- Vyjměte líčka a po částečném vychlazení potrhejte maso vidličkou nebo prsty.
-
Ochucení trhaného masa
- Na pánev wok vlijte omáčky, přidejte zázvor a trhané maso a při ohřívání míchejte.
-
Těsto
- Mouku promíchejte s cukrem a solí, droždí rozmíchejte v teplé vodě. Do mouky přidejte rozmíchané droždí a vše hněťte několik minut. Těsto přendejte do misky a odstavte na teplé místo, aby nakynulo.
- Potom těsto přendejte na vál, vytvořte váleček, rozdělte těsto na 20 částí a utvořte bochánky. Rozválejte bochánky podélně na oválný tvar o tloušťce 0,5 - 1 cm.
- Vytvarované bochánky potřete olejem a položte na pečící papír a uvařte vpáře. Po uvaření odstraňte pečící papír
-
Podávání
- Bochánky rozkrojte a naplňte masem a zeleninou – papriku, celer, okurky, fazolové klíčky, koriandr a arašídy.