HOVĚZÍ PEČENĚ S CIBULOVOU OMÁČKOU A ZELENÝMI FAZOLKAMI

Suroviny
HOVĚZÍ PEČENĚ S CIBULOVOU OMÁČKOU A ZELENÝMI FAZOLKAMI
−
+
€2814.91
Maso a omáčka:
Hovězí maso zadní
/g
1000.0 g
0%
Červená cibule
/g
70.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Cibule žlutá
/g
300.0 g
0%
Řepkový olej
/g
100.0 g
0%
Voda
/ml
1100.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Hladká mouka
/g
50.0 g
0%
Muškátový květ, mletý
/mg
500.0 mg
0%
Nové koření
/g
1.0 g
0%
Bobkový list
/mg
500.0 mg
0%
Fazolky a brambory:
Voda
/ml
100.0 ml
0%
Fazolové lusky zelené, mražené
/g
1000.0 g
0%
Brambory Loupané, typ B
/g
1600.0 g
0%
Plochá petrželka
/g
5.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
/
Maso a omáčka:
-
Hovězí maso zadní 1000.0 g
-
Červená cibule 70.0 g
-
Sůl 10.0 g
-
Cibule žlutá 300.0 g
-
Řepkový olej 100.0 g
-
Voda 1100.0 ml
-
Hladká mouka 50.0 g
-
Muškátový květ, mletý 500.0 mg
-
Nové koření 1.0 g
-
Bobkový list 500.0 mg
Fazolky a brambory:
-
Voda 100.0 ml
-
Fazolové lusky zelené, mražené 1000.0 g
-
Brambory Loupané, typ B 1600.0 g
-
Plochá petrželka 5.0 g
-
Sůl 5.0 g
Příprava
-
Maso a omáčka:
- Červenou cibuli nakrájíme na hrubší klínky a vložíme do mrazáku. V mase na několika místech prořízneme nožem otvory, do kterých vložíme ztuhlé klínky červené cibule.
- Maso osolíme ze všech stran. Na rozpáleném tuku opečeme maso do zlatohnědé barvy po všech stranách.
- Maso vyjmeme a dáme stranou.
- Teplotu stáhneme a do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a za častého míchání orestujeme dohněda. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme.
- Poté zalijeme vodou, přidáme hovězí fond, koření a do základu vložíme zpět maso.
- Přivedeme k varu a dusíme 1,5 až 2 hodiny nebo dokud není maso měkké. Během dušení maso obracíme a podle potřeby doléváme vodou.
- Měkké maso vyjmeme, upravíme konzistenci a omáčku přecedíme a dochutíme muškátovým květem.
- Maso nakrájíme na plátky a při podávání podléváme malým množstvím omáčky.
-
Fazolky a brambory:
- Krátce povařené fazolové lusky ochutíme směsí na šťávu rozmíchanou v horké vodě a důkladně společně promícháme.
- Podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou petrželkou.