Menu

Suroviny

+

Maso a omáčka:

Fazolky a brambory:

Příprava

  1. Maso a omáčka:

    • Červenou cibuli nakrájíme na hrubší klínky a vložíme do mrazáku. V mase na několika místech prořízneme nožem otvory, do kterých vložíme ztuhlé klínky červené cibule. 
    • Maso osolíme ze všech stran. Na rozpáleném tuku opečeme maso do zlatohnědé barvy po všech stranách. 
    • Maso vyjmeme a dáme stranou.
    • Teplotu stáhneme a do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a za častého míchání orestujeme dohněda. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme. 
    • Poté zalijeme vodou, přidáme hovězí fond, koření a do základu vložíme zpět maso.
    • Přivedeme k varu a dusíme 1,5 až 2 hodiny nebo dokud není maso měkké. Během dušení maso obracíme a podle potřeby doléváme vodou. 
    • Měkké maso vyjmeme, upravíme konzistenci a omáčku přecedíme a dochutíme muškátovým květem. 
    • Maso nakrájíme na plátky a při podávání podléváme malým množstvím omáčky.
  2. Fazolky a brambory:

    • Krátce povařené fazolové lusky ochutíme směsí na šťávu rozmíchanou v horké vodě a důkladně společně promícháme.
    • Podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou petrželkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu