Involtini di sogliola di gamberetti - Závitky z mořského jazyka s krevetou na citrónovo-máslové omáčce
Pro přípravu tohto jídla můžete použít jakýkoliv druh ryb.

Suroviny
Involtini di sogliola di gamberetti - Závitky z mořského jazyka s krevetou na citrónovo-máslové omáčce
−
+
€5854.4
Závitky
Filety z mořského jazyka (půlky)
/kus
15.0 kus
0%
Knorr Professional Marináda na ryby 0,7 kg
/g
15.0 g
0%

Zelený chřest
/kus
30.0 kus
0%
Krevety bez skořápky 16/20 / ks 55g/
/kus
30.0 kus
0%
Pažitka na svázání
/svazek
1.0 svazek
0%
Olivový olej
/ml
30.0 ml
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Šalotka
/g
100.0 g
0%
Bílé suché víno
/ml
100.0 ml
0%
Citrón
/kus
1.0 kus
0%
Omáčka
Knorr Citrónovo-máslová omáčka 0,8 kg
/g
70.0 g
0%

Voda
/ml
300.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
500.0 ml
0%
/
Závitky
-
Filety z mořského jazyka (půlky) 15.0 kus
-
Zelený chřest 30.0 kus
-
Krevety bez skořápky 16/20 / ks 55g/ 30.0 kus
-
Pažitka na svázání 1.0 svazek
-
Olivový olej 30.0 ml
-
Máslo 50.0 g
-
Šalotka 100.0 g
-
Bílé suché víno 100.0 ml
-
Citrón 1.0 kus
Omáčka
-
Voda 300.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500.0 ml
Příprava
-
Závitky
- Chřest spařte, odkrojte pěticentimetrové kousky s hlavičkami.
- Poloviny filetů rozložte na plech, jemně posypte marinádou a nastrouhanou citronovou kůrou.
- Na filet položte po jednom chřestu rozkrojeném podélně a jedné krevetě, zaviňte do závitku a zavažte pažitkou.
- Na široké pánvi rozpusťte olej a máslo, přidejte šalotku nakrájenou na nudličky a nechte zesklovatět.
- K šalotce přilijte víno a šťávu z citrónu, krátce redukujte.
- Poté položte závitky, přikryjte je a duste na mírném ohni cca 6 - 7 minut.
- Závitky vyjměte z pánve, přikryjte a odstavte na chvíli na teplé místo.
-
Omáčka
- Citrónovo-máslovou omáčku rozmíchejte v horké vodě, promíchejte a uveďte do varu, přidejte Ramu Cremefi ne Profi 15 % a šťávu zbylou z dušení závitků.
- Vše povařte a dochuťte dle chuti. Závitky podávejte na omáčce.